PICĂTURA DE OTRAVĂ: După poantele cu legionari deghizați, acum suntem martori la ofensiva ofițerilor acoperiți


Victor Ponta a sărit ieri în apărarea lui Liviu Dragnea. Acțiunea s-a produs după condamnarea definitivă a liderului PSD la doi ani de închisoare cu suspendare. Pentru că a organizat o fraudă electorală de proporții la referendumul de demitere al lui Băsescu. I-a convins pe mulți șefi de secții de votare să-i treacă în liste ca votați pe unii care nici nu au trecut pe acolo. Procurorii au documentat sute de astfel de cazuri. Ponta, cu toți liderii PSD, a avut propria interpretare a infracțiunii comise de Dragnea. Cică omul ar fi îndemnat electoratul să iasă la vot. Ceea cu nu poate fi o infracțiune. Nicăieri într-o democrație. Tocmai ce v-am spus că nu a fost așa. Dar poporul pesedist nu bagă de seamă la astfel de subtilități. Doar nu se aștepta nimeni ca Ponta să recunoască o chestie simplă: că a fost complice cu Dragnea.

Așa că dupa faza de ieri, iese Ponta, isteț ca de obicei și îl îndeamnă pe proaspătul condamnat să continue lupta din fruntea PSD. Ca nu cumva partidul să cadă pe mâna unui ofițer acoperit. Astăzi, Ponta (acuzat el însuși că ar fi fost ofițer acoperit), revine cu precizări. Ofițerul la care s-a referit ieri este vicepreședinte al PSD și fost ministru. Dacă va fi nevoie, îl va nominaliza.
Sunt şase persoane care se încadrează aici: Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Ioan Vulpescu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană. Acum, după ce avem și un fost acoperit care candidează la Primăria Capitalei („jurnalistul” Robert Turcescu), ne rămâne să-l întrebăm pe distinsul domn Ponta p-aia dreaptă: în guvernele conduse de el a existat și vreun civil-civil, sau erau cu toții o mare familie, simpatizanți, membri și colaboratori ai serviciilor de informații?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s