PICĂTURA DE OTRAVĂ: Buimacii, somnolenţii şi uitucii vor da tonul şi la alegerile din acest an


Sondajele de opinie sunt, aşa cum am mai avut ocazia să vă spun, dezamăgitoare. Nimic nu pare a putea disloca imensa majoritate PSD-PNL.

Două partide cu orientare globalistă, pline de corupţi, care au dat grosul parlamentarilor anchetaţi sau condamnaţi pentru afaceri murdare cu statul.
Două partide care au votat împotriva revizuirii Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Două partide care au votat unanim în Parlament pentru asimilarea Mişcării Legionare cu fascismul. Şi nu au au făcut asta din neştiinţă, ci pentru a face pe plac unor cercuri de interese străine, dar şi pentru a-i umili pe naţionaliştii români.
Două partide care şi-au manifestat deschis dispreţul pentru opiniile românilor, exprimate la referendumul din 2009, opunându-se cu nesimţire reducerii numărului de parlamentari la maximum 300.
Două partide vinovate în egală măsură pentru sărăcia din ţara noastră, unde milioane de români trăiesc (dacă se poate folosi acest cuvânt) din venituri ruşinos de mici, care nu le permit să-şi asigure necesităţile de bază.
Şi lista ar putea continua aproape la nesfârşit.
Interesant este că, în discuţiile din stradă cu oamenii, foarte mulţi sunt critici la adresa diferitelor guvernări, inclusiv a celei de astăzi. Dar, dacă le vorbeşti de alte opţiuni, ţi se răspunde că cine sunt ăia, nu am auzit de ei. Există aici şi responsabilitatea formaţiunilor naţionaliste (căci despre acestea vorbim), care se limitează adesea la reţelele sociale sau la tot felul de întâlniri între ei, uitând să iasă pe stradă şi să discute cu oamenii simpli. Am văzut tot felul de cărţi poştale distribuite pe la blocuri, dar niciuna de la Partidul România Unită sau de la Partidul Noua Dreaptă. Degeaba ne dăm mari pe paginile de Facebook dacă nu facem un efort serios pentru a ne extinde influenţa şi în rândurile altor cetăţeni, îndeosebi între cei nehotărâţi sau a acelora cărora li s-a acrit de politica tradiţională.
Dar, există, în egală măsură, şi un conservatorism al electoratului, care se decide cu greu să încerce şi altceva. Numai la noi se poate pune problema ca personaje pline de bube în cap precum Cristian Popescu Piedone, Marian Vanghelie, Lia Olguţa Vasilescu sau Robert Negoiţă să candideze şi, culmea, să aibă şi şanse mari să câştige. Ce deducem de aici? Că prăduirea banului public, mita, corupţia, umilirea plătitorului cinstit de taxe nu ne deranjează câtuşi de puţin.
Ca să ne convingem că nu s-a schimbat mai nimic în ultimii 80 de ani, să ne amintim că la alegerile din decembrie 1937, pe fundalul unei situaţii internaţionale marcată de ascensiunea Germaniei, Japoniei şi Italiei şi a unei corupţii teribile a clasei politice, consemnată în presa vremii, Partidul Totul pentru Ţară (braţul politic al MIşcării Legionare) a obţinut în jur de 15 la sută din voturi. Atât şi nimic mai mult! Apelurile la muncă, ordine, disciplină, sacrificiu personal, respectarea legilor nu s-au bucurat niciodată de prea mare succces în România. E cu atât mai greu acum, după decenii de comunism şi cu posturi de televiziune zise de ştiri, dar care fac mai mult propagandă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s