PICĂTURA DE OTRAVĂ: Românii par mai dezamăgiți ca oricând de oferta politică


Peisajul politic înaintea alegerilor locale din 5 iunie e cenușiu. Este evidentă dezamăgirea și insatisfacția românilor, confruntați cu mesajele incoerente ale acelorași două partide mari, care domină scena ultimilor ani.

Liberalii și socialiștii nu doresc, practic, să se schimbe nimic, fiindcă peisajul actual le convine de minune. Nu reușesc să aducă drept candidați nume noi, necompromise. Plus că ai senzația că la butoane se află aceleași personaje de care ne-am săturat până-n gât.
Ceea ce este foarte greu de înțeles e faptul că românii, din comoditate sau, mai degrabă, din cauza unei superficialități ieșite din comun, refuză să ia în seamă formațiunile mai mici și curentele ideologice prezente deja în Parlamentul European, cum ar fi naționalismul și ecologismul. Dar, de ce nu, și stânga adevărată, pentru că PSD numai de stânga nu e.
Dacă, pe de o parte, suntem numulțumiți de PSD și PNL și, pe de altă parte, îi votăm cu amândouă mâinile, înseamnă că problema e la noi, nu la ei. Nu credeți?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s