PICĂTURA DE OTRAVĂ – La loc comanda: șmecheria cu Marian Munteanu n-a ținut!


A durat ceva până ce liberalii au înțeles că Marian Munteanu nu e candidatul lor. Nu prea mult, dar suficient pentru ca următorul pe lista candidaților la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, să nu aibă nici cea mai mică șansă de a câștiga.

Munteanu a ținut un discurs haotic în această seară, demonstrând cå nu stă bine cu nervii și nu e capabil de un dialog decent cu jurnaliștii. Fostul lider al Pieții Universității pare încremenit în acele zile fierbinți din vara și primăvara anului 1990. Nu înțelege cum de poate fi contestat, are o atitudine arogantă la adresa criticilor săi, nu vede nicio incompatibilitate între doctrina liberală, care pune accent pe un rol minim al statului și pe piața liberă, și rigorile naționalismului autentic, ce presupune un stat puternic, condus de politicieni cu fața către popor și nu către Bruxelles.
Adevărul e ideile politice liberale nu se pupå în niciun fel cu ceea ce a fost Munteanu până acum.
Logic ar fi fost ca Marian Munteanu să candideze ca independent sau din partea unei formațiuni naționaliste. În loc de asta, el a ales o cale întortocheată, care nu putea să se sfârșească decât într-o fundătură.
Dar cum totul are un preț, Munteanu a trebuit să-și toarne cenușă în cap, să se dezică de textele pe care le-a scris acum două decenii și de apropierea de Mișcarea Legionară. După aventura asta la PNL, toată lumea a înțeles că Marian Munteanu nu e nici liberal, nici naționalist, ci doar un biet oportunist.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s