PICĂTURA DE OTRAVĂ: Până la urmă, vrem sau nu să se schimbe ceva în ţara asta?


Un sondaj publicat astăzi ne arată că 85 la sută dintre români se opun venirii refugiaţilor şi imigranţilor în ţara noastră. Astfel de sondaje au fost realizate periodic în ultima vreme şi acesta este cel mai mare scor înregistrat vreodată. Cu alte cuvinte, tot mai mulţi români se opun deciziei luate de conducătorii ţării de a aduce în România mii de migranţi.

Dar şi dacă rezultatul unui astfel de sondaj ar fi de 100 la sută împotriva venirii migranţilor, tot nimic nu s-ar întâmpla. Pentru că politicienii români nu au nicio legătură cu cei pe care-i conduc. Dacă am fi normali la cap, ar trebui să organizăm un referendum pe această temă şi rezultatele acestuia să fie folosite în negocierile cu liderii europeni. Nu se va întâmpla aşa ceva! Toate deciziile importante se iau fără o consultare populară şi în opoziţie cu o majoritate care adesea este evidentă.
Sigur că şi responsabilitatea noastră, a românilor, este foarte mare. Nu suntem obişnuiţi să exercităm presiuni asupra guvernanţilor, nu participăm în număr mare la proteste de stradă, nu ştim sau nu vrem să ne solidarizăm, nu avem încredere în organizaţiile neguvernamentale, nu ne implicăm în activitatea politică. Nu prea are rost să ne mirăm că ne merge din rău în mai rău şi, în acelaşi timp, să ne bem berea liniştiţi la terasă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s