PICĂTURA DE OTRAVĂ: Românii sunt un popor de masochiști


Astăzi va propunem cazul Robert Negoiță, primarul PSD al Sectorului 3.

Politician și om de afaceri, Robert Negoiță s-a prezentat astăzi la DNA. De unde a plecat suspect pentru o evaziune fiscală de 77 milioane de lei. E drept că acuzațiile DNA se referă la o perioadă când Robert Negoiță nu era primar. Era doar un investitor, care a construit sute de apartamente pe persoană fizică, pentru a ocoli plata TVA. Vă dați seama cât de mare era această escrocherie după faptul că doar TVA-ul neplātit depășește suma de 77 milioane de lei. De altfel, acest Negoiță este executat și de ANAF, tot pentru acest TVA, care i- a scos vreo 200 de apartamente la licitație. Culmea e că deși prețul cu care sunt scoase la licitație e mult sub prețul pieții, lumea nu prea se înghesuie să le cumpere. O dovadă, probabil, că și calitatea acestor case e modestă, fiind făcute de mântuială.
Dincolo de această afacere care pute, despre Robert Negoiță s-a mai scris și că a umplut Sectorul 3 cu bănci, locuri de joacă și flori la prețuri jenant de mari. Sigur că astfel de operațiuni nu puteau fi derulate fără complicitatea consilierilor locali socialiști și liberali, care au votat bugetele și defalcarea cheltuielilor.
Acestea sunt probleme pe care Robert Negoiță le va lămuri în timp cu justiția. Noi nu dăm sentințe și ținem seama de prezumția de nevinovăție.
Ceea ce dorim să observăm este ușurința cu care electoratul trece peste astfel de fapte. Oamenii sunt gata să-l voteze din nou pe Robert Negoiță. Chiar dacă i-a călcat în picioare și și-a bătut joc de banii lor. Poți să auzi, pe stradă, chiar și expresia, monumentală prin cinismul ei: „ăsta măcar și-a făcut suma, să punem pe altul ca să o ia de la capăt?”. Și nu e vorba numai de Robert Negoiță. Ci și de o mulțime de alți primari, cu dosare penale, care mai vor un rând să fie în fruntea mesei. Degeaba ne văităm la o bere dacă, la o adică, nu ne interesează, din comoditate, decât PSD, PNL și acoliții lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s