PICĂTURA DE OTRAVĂ – Proteste românești: naționaliștii combat moscheea de la statuia Leu


Text scris ieri la prânz.

În această după-amiază, de la ora 16, Partidul România Unită organizează în apropierea Palatului Cotroceni, la statuia Leu, un miting de protest. Participanții se opun construirii unei mega-moschei la București și venirii migranților musulmani în țara noastră.
Liderul PRU Bogdan Diaconu se arăta încântat, ieri, de faptul că postarea sa de pe Facebook pe această temă a fost vizualizată de peste 500.000 de internauți. Dar, peste câteva ore, va avea ocazia să constate că una este vizualizarea unui mesaj pe Facebook și alta participarea la un protest public duminica după-amiaza.
Riscăm noi o estimare. Vor fi prezenți mai puțin de 1.000 de oameni. Desigur, nimeni nu poate spune câți dintre aceștia sunt membri sau simpatizanți PRU, câți sunt simpli curioși și câți veniți cu sarcini de serviciu.
Președintele Klaus Iohannis, principalul vizat de acest protest, e la una din reședințele sale din Sibiu. Se reface, după o săptămână grea, alături de doamna Carmen Iohannis. La Palatul Cotroceni bate vântul. Fiind duminică, nu se află acolo decât militari din sistemul care asigură securitatea zonei.
Buletinul meteo nu arată nici el prea încurajator. Sunt anunțate ploi.
Ce-ar fi fost dacă PRU ar fi organizat sâmbătă un marș de protest în centrul Capitalei, încheiat cu un miting în Piața Constituției, completat cu un mini-concert unde să poată fi ascultate cântece la care vibrează orice român? Ar fi costat mai mult, dar și efectul ar fi fost mai mare.
Totul se petrece de parcă dl Bogdan Diaconu s-ar teme de o ieșire în stradă masivă a naționaliștilor. Facem ceva ca să nu se spună că nu am făcut, dar atât căt să nu incomodăm autoritățile și să nu care cumva să-l deranjăm cu adevărat pe șeful statului.
Genul acesta de acțiuni, nici prea-prea, nici foarte-foarte, vor avea consecințe pe măsură. Care consecințe vor putea fi măsurate în curând, la alegerile locale din 5 iunie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s