PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cine sunt mai șmecheri: israelienii de la Black Cube sau românii de la SRI?


Afacerea cu evreii israelieni de la BLACK CUBE, care ar fi încercat să o intimideze pe doamna Laura Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție, este la fel de amuzantă ca în prima zi când a fost făcută publică. 

Băieții ăia doi arestați, care ar fi fost cândva agenți ai MOSSAD sunt extrem de tineri. Unul dintre ei are 24 de ani. La 23 de ani și-a terminat studiile superioare, apoi a făcut un curs scurt de specializare în munca de informații și, după ce l-a terminat, a zis că lui nu-i mai place acolo. El îi bagă în mă-sa p-ăia de a Mossad și vrea s-o ia pe cont propriu. Oare așa merge treaba într-un serviciu secret? Ai și opțiunea de a te plictisi înainte de prima misiune? Dar, mă rog, cu Mossad sau fără, ei sunt angajații unei firme private, construite de ași ai spionajului israelian, și care a obținut contracte importante în diferite părți ale mapamondului.
Și acești doi detectivi ar fi venit în România pe 27 martie, s-au cazat la hotelul Marriot și s-au pus pe dat telefoane tatălui doamnei Kovesi, un procuror pensionar, fratelui și fostului soț al acesteia și pe spart conturi de email. Chestii care, desigur, nu se pot face decât de la un hotel din buricul Bucureștiului unde, oricum, tot ce mișcă este supravegheat de SRI. Măcar nu și-au închiriat un apartament într-un cartier oarecare. Au venit drept în gura lupului.
Oricât de amatoricește te-ai uita la spectacolul ăsta și tot vezi că, dacă ditamai detectivii de la Black Cube au venit la București, misiunea lor nu putea să fie, în niciun caz, să dea telefoane în miez de noapte și să spargă conturi de email. Manevre care puteau fi făcute, cu riscuri zero, de la mii de kilometri distanță. Și, oricum, cum naiba să suni un om cu o experiență de o viață în procuratură ca să discuți cu el despre dosare instrumentate de DNA?
Dacă tot au venit detectivii de la Black Cube în capitala frumoasei noastre patrii, înseamnă că ei aveau de îndeplinit misiuni în teren, precum supravegherea și interceptarea audio-video a unor persoane. Cine sunt acele persoane și de s-a arătat atât de deranjat SRI s-ar putea să nu aflăm niciodată. Iar ceea ce ni se servește este, de fapt, o perdea de fum care acoperă adevăratele intenții ale Black Cube în România.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s