PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cum au pus românii de-un scandal mondial


Intoxicare totală, ieri, în cazul presupuselor afirmații rasiste ale jucătoarei Caroline Garcia la adresa Irinei Begu. Așa-zisele afirmații au fost auzite de o singură persoană, au fost postate pe un forum de tenis și au făcut rapid înconjurul lumii, fiind preluate de presa din toată lumea. Românii s-au năpustit pe pagina de Facebook a jucătoarei franceze și au făcut-o cum le-a venit la gură. Culmea e că a existat și un europarlamentar, Cătălin Ivan, care s-a trezit scriind mai-marilor Asociației de Tenis Feminin pentru a propune sancționarea drastică a franțuzoaicei. 

Până seara s-a făcut lumină. Totul a fost o invenție mizerabilă. WTA a anunțat că a închis cazul, neexistând niciun fel de dovezi.
Această întâmplare ar trebui să fie un exemplu pentru noi toți. În primul rând pentru presă. Sigur că știrile trebuie verificate. Numai că, din pricina internetului, există o presiune formidabilă de a nu pierde startul atunci când apare o informație ieșită din comun. Apoi, pentru politicieni. Pot să stea și ei puțin în așteptare, pentru a vedea cum merg lucrurile. Uneori, a avea prima reacție poate fi sinonim cu a fi și cel mai stupid. Ce bine era pentru dl Ivan dacă ar fi fost adevărat. Ar fi fost premiant cu coroniță. Dar așa a fost doar un europarlamentar penibil! Și, în cele din urmă, chiar și pentru public. Ne emoționăm repede, reacționăm violent, rupem gardurile. Numai că nu tot ce zboară se mănâncă. Când e vorba de reacții, suntem cei mai patrioți din lume. Sunt curios câți din cei 4.000 de români care i-au urat de bine Carolinei Garcia pe pagina ei de Facebook s-au întors pentru a-și cere scuze. Dar pot să pun pariu că mai nimeni!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s