PICĂTURA DE OTRAVĂ: Prin ce miracol procurorii s-au tâmpit brusc după lichidarea lui Ceaușescu?


Declarațiile făcute astăzi de procurorul general interimar Bogdan Licu pe tema așa-zisei Revoluții din Decembrie 1989 nu-i miră decât pe aceia mai puțin informați și mai creduli.

De fapt, afirmațiile domnului Licu confirmă teza loviturii de stat și a conspirației care a vrut (și a reușit) să ascundă faptele criminalilor din decembrie 1989, vinovați de moartea a peste 1000 de români.
După cum ne-a spus domnul Licu, procurorii care s-au ocupat de-a lungul timpului de Dosarul Revoluției și-au făcut treaba cu un amatorism uluitor. Amatorism care nu poate fi pus pe seama întâmplării, mai ales că era vorba de oameni uciși prin împușcare. Și cum se face o anchetă în cazul unei presupuse crime se învață încă de pe băncile școlii. Procurorii nu au fost interesați de identificarea armelor cu care s-a tras și, pe cale de consecință, nici a trăgătorilor. Manevră care, dacă ar fi fost efectuată, ar fi dus nu numai la identificarea făptașilor, dar și a celor care le-au dat ordine. Nu s-au făcut necropsii și unele cadavre nu au fost identificate. Nu s-au făcut demersuri pentru declasificarea documentelor care au stat la baza Raportului Comisiei parlamentare Decembrie 1989 și nu a fost luat în seamă nici măcar amplul Raport al SRI consacrat evenimentelor de atunci.
Cam mulți NU, nu-i așa? Cine poate crede că procurorii s-au tâmpit brusc după lichidarea lui Ceaușescu și din niște profesioniști redutabili au devenit niște amatori care nu știu pe ce lume trăiesc? E limpede că nu puteau face anchete care să ducă taman la cei care puseseră mâna pe putere. Ar fi însemnat să-și taie craca de sub picioare.
Acum se redeschide dosarul Revoluției. Dar, prinde orbul, scoate-i ochii! Multe probe sunt definitiv pierdute, mulți martori au trecut la cele veșnice și, pentru a se ajunge la trimiterea unui dosar în tribunal, cu inculpați care să aibă nume și prenume, mai e nevoie de câțiva ani. Plus procesele, care și ele au toate șansele să țină alți câțiva ani. Oricât de optimiști am fi, nu putem spera ca domnul Ion Iliescu, de exemplu, să fie nemuritor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s