SANCTUARUL MAIDANEZILOR se află în Costa Rica


Soarele străluceşte pe tot parcursul anului, temperatura medie anuală este de 23 de grade şi aproape 1000 de câini hoinăresc într-un peisaj luxuriant. Acest loc de poveste există în Costa Rica şi se numeşte “Tărâmul maidanezilor”.

Uriaşa proprietate destinată căţeilor fără stăpân este finanţată cu fonduri private şi administrată de voluntari. Câinii din acest adăpost unic sunt disponibili pentru adopţie, însă, chiar dacă nu îi ia nimeni acasă, nu sunt eutanasiaţi, conform barkpost.com.

Mesajul pe care cei care se ocupă de “Tărâmul maidanezilor” îl transmit face acest loc şi mai special: “Atunci când adopţi un maidanez, adopţi o rasă unică”. Aceştia au încercat să îi convingă pe iubitorii de câini, prin postarea mesajului pe panouri publicitare, că maidanezii nu sunt inferiori raselor pure. Campania a avut un success incredibil, iar rezultate s-au văzut imediat: adăpostul a fost “invadat” de vizitatori.

Administratorii adăpostului au mers chiar mai departe şi au venit cu ideea să încadreze fiecare câine într-o rasă denumită exotic, pentru a fi mai uşor de adoptat. Aşa au apărut Alaskan Collie Fluffyterrier, Fire-Tailed Border Cocker sau Chubby-Tailed German Dobernauzer.

Pe “Tărâmul maidanezilor”, câinii sunt scoşi zilnic la plimbare de voluntari, iar viitorii stăpâni sunt invitaţi să participle. Oportunitatea de a interacționa cu patrupedele într-un mediu deschis, fără stress, le permite celor care vor să adopte să îşi cunoască mai bine animalul de companie și creeze o legătură cu el.

Sursa: Stirile TVR

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s