PICĂTURA DE OTRAVĂ: Câteva știri pentru (ne)liniștea noastră!


Uneori, o simplă trecere în revistă a știrilor din ultimele 24 de ore este suficientă pentru a pricepe pe ce lume trăim.

Parlamentul de la Chișinău a votat cu 62 de voturi (din 101) proiectul de lege privind aprobarea Declarației Parlamentului Republicii Moldova, cu privire la inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova. Degeaba îi tot dau înainte unii politicieni de la București cu Unirea. Degeaba crede, de exemplu, Traian Băsescu, că Partidul Mișcarea Populară va obține voturi în apropiatele alegeri cu proiectul Marii Uniri. De la Chișinău lucrurile se văd altfel. Cei care cred că Moldova trebuie să rămână un stat independent și care să nu adere la NATO sunt mult mai mulți decât cei ce vor ca granița de peste Prut să dispară. Și cum dragoste cu sila nu se poate, ar cam fi cazul să ne băgăm mințile în cap și să ne vedem de ale noastre.

Un bătrân în vârstă de 72 de ani a aşteptat peste 17 ore, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Bârlad, ca să fie internat în spital. Omul a stat în sala de aşteptare îmbrăcat cu o bluză de pijama, tremurând de frig şi fără ca cineva să se ocupe de el în tot acest timp. Medicii spun că este perfect legal să ţii un pacient sub observaţie chiar și o zi.
În realitate, nu l-a ținut nimeni sub observație. Mai mult decât atât, personalul medical de la acest spital a fost atât de nesimțit încât nici nu l-a observat. Fiindcă e greu de crezut că nu a trecut nimeni pe acolo timp de 17 ore. Dar bătrânul era îmbrăcat, probabil, sărăcăcios, nu cotizase corespunzător și nu intervenise nimeni pentru el. Păi ce rost are să bagi în seamă un astfel de om? Nu e pierdere de timp? Dacă moare, să fie sănătos! Are cine să-i ia locul pe banca din sala de așteptare. Altfel, medicii știu să strige, de dimineața până seara, că au salarii mici și condiții proaste de muncă. De ce este, totuși, nevoie, pentru a nu trece cu nepăsare pe lângă un amărât care tremură de frig pe holurile unui spital?

Toată lumea este șocată de declarațiile făcute de ministrul Agriculturii, Achim Cadariu, pentru Ziarul Financiar. Pe meleagurile noastre se mănâncă la greu carne recondiționată, brânză expirată, pește cu viermi și altele de același gen. S-a întâmplat chiar și să ne bucurăm de gustul ales al cărnii de vită cu o vechime de 40 de ani.
Pe lângă minunile astea, la care e musai să adăugăm chimicalele din alimente, băuturile falsificate, apa ambalată cu microbi cât cuprinde, lactatele cu e-coli, salamul cu soia și nechezolul de pe vremea lui Ceașcă erau adevărate delicatese. Sigur că nu puteam să ajungem la concluzia asta decât după ce am avut ocazia să ne bucurăm pe îndelete de binefacerile pieții libere, adică de lăcomia producătorilor, care se îmbogățesc pe seama fraierilor, dar și cu complicitatea autorităților. Pentru că ministrul Agriculturii nu este un jurnalist care face anchete de presă, ci un decident politic care trebuia să ia măsuri pentru a împiedica ilegalitățile și matrapazlâcurile din ograda pe care o păstorește. Dacă nu poate, să plece!

Președinției a început să-i placă să lucreze pe surse. După ce ieri sursele de la Cotroceni au zis că Sebastian Ghiță bate delirează atunci când declară că președintele Iohannis ar fi pe punctul să demisoneze din cauza unui dosar penal care i-ar putea fi deschis soției sale, astăzi au atacat problema mega-moscheii de la București. Care se va face, afirmă sursele, pentru că oferă mai multe garanții de securitate, dar cam la Sfântu’ așteaptă, pentru că momentul e prost din cauza contextului privind imigranții și terorismul. E, dacă ar fi prins și președintele Iohannis un context mai liniștit, fără atentate și fără refugiați pe capul Europei, ar fi putut să facă plajă nonstop la Miami și moscheea ar fi strălucit deja în razele Soarelui. Dar așa, mai stăm un rând. Tot de la sursele cotroceniste am aflat că mai perverși decât turcii în afacerea cu moscheea suntem noi, românii. Fiindcă turcii au fost de acord cu construirea unei biserici la Istanbul, au oferit chiar câteva locații, dar, ce să vezi, Biserica Ortodoxă a zis că nu avem nevoie de așa ceva și ar fi suficientă o capelă și un adăpost pentru cazarea pelerinilor. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a confirmat această teză susținând că pentru credincioșii ortodocși de la Istanbul și din zonele apropiate nu ar fi necesară construirea unei noi biserici. Păi, dacă lucrurile stau așa, Băsescu bate câmpii insinuând că turcii nu ar fi de acord cu ridicarea unei biserici românești la Istanbul! Nu turcii nu vor biserică românească la Istanbul, ci, spre rușinea lor, chiar românii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s