PICĂTURA DE OTRAVĂ: Iohannis a ajuns o piatră de moară de gâtul liberalilor


După mai puțin de un an și jumătate de când s-a instalat la Cotroceni, bucureștenii s-au luminat în privința lui Klaus Iohannis. Un sondaj efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională, la comanda Societății Academice Române, a ajuns la concluzia că bucureștenii nemulțumiți de modul în care Iohannis conduce țara sunt mai mulți decât cei care-i cântă în strună (38% – 27,5%).

Și, ca să nu fie niciun fel de dubiu în privința luptei împotriva corupției, 43% dintre bucureștenii intevievați cred că Măria Sa Corupția a crescut în ultimul timp și doar 12% la sută că a scăzut.
Un ultim aspect pe care dorim să-l semnalăm este acela că, în timp ce în prima parte a anului 2015, Iohannis a funcționat ca un magnet pentru PNL, trăgându-l în sus în sondaje, acum e pe dos. Iohannis e o piatră de moară de gâtul liberalilor, cel puțin la nivelul electoratului bucureștean: 35,1 % ar vota lista PSD la Consiliul General și doar 26,1% lista PNL. Sigur că adevărata dramă e că peste 60% dintre bucureșteni sunt gata să pună ștampila tot pe unul din cele două partide expirate, care au făcut atâta rău României în ultimele decenii, neavând nici cea mai mică intenție să studieze alternativele propuse de partidele mai mici, cu alte orientări politice. Dar aceasta e o altă discuție, pe care o vom face cu altă ocazie.
Cum a reușit Klaus Iohannis această contraperformanță? Foarte simplu. După ce li s-a livrat imaginea unui președinte diferit de Traian Băsescu, bucureștenii au observat că, de fapt, e vorba de o incapacitate evidentă a lui Iohannnis de a comunica, de a relaționa cu presa, de a interveni eficient în problemele importante. Iată că, față de decembrie 2014, nimic nu s-a schimbat în bine. România lucrului bine făcut, pas cu pas, e o gogoriță fabricată de specialiști în comunicare, care nu are nicio legătură cu personajul nostru. Mut și surd la problemele românilor, Iohannis se exprimă într-un limbaj de lemn și preferă vizitele externe, de unde, oricum, se întoarce cum a plecat, fără să-l bage nimeni în seamă și fără să-și dea cineva seama că reprezintă interesele noastre.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s