PICĂTURA DE OTRAVĂ – În halul ăsta am ajuns: Ponta, cel mai apreciat intelectual


Cei mai apreciați intelectuali români sunt, în ordine, Victor Ponta, Corneliu Vadim Tudor, Klaus Iohannis, Andrei Pleșu și Traian Băsescu. Acest clasament a fost stabilit în urma unui sondaj IRES, publicat în urmă cu câteva zile.

Fostul premier Victor Ponta a obținut mai multe voturi decât Eminescu, Eliade și Țuțea la un loc. Sigur că imediat au apărut tot felul de comentarii care caută să minimalizeze sau chiar să ridiculizeze sondajul, care ar fi fost realizat într-o manieră neprofesionistă.
Dar nu ar fi mai util să recunoaștem unde am ajuns, în loc să punem sub semnul întrebării rezultatele sondajului? Nu e cazul să ne mirăm de prezența lui Ponta în fruntea topului. Pentru români, faptul că un fost premier a obținut titlul de doctor prin fraudă este o chestie minoră, care nu se pune la socoteală. Sunt aceiași români care îi tot votează pe penali, care se vaită de dezastrul produs de PSD și PNL, dar care pun apoi ștampila tot pe candidații acestor partide, care se plâng de corupție, dar sunt gata să dea bacșis la doctor, la școală, la poliție, la orice ghișeu. Și, până la urmă, e mai ușor să-l citești pe Ponta, care a scris doar o lucrare de doctorat plagiată, decât pe Eliade, Eminescu sau Noica.
La fel de trist e și faptul că între primii cei mai apreciați cinci intelectuali români sunt trei politicieni, toți unul și unul în materie de aport creativ la cultura acestui neam. Pe längă Ponta, îl mai avem pe profesorul de fizică Klaus Iohannis, autorul a două cărți de compilație cu elemente biografice, și pe ofițerul de marinå Traian Băsescu.
Aici ne aflăm, oameni buni, chiar dacă nu ne convine să ne privim în oglindă. Suntem mult prea corupți, delăsători, lași și inculți pentru a ne închipui că se va întâmpla ceva bun cu țara noastră în viitorul apropiat. Nu toți românii sunt așa, dar sunt suficient de mulți pentru a înclina balanța către rău.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s