Generalul din fruntea SRI suferă de un anumit tip de demență?


SRI a organizat ieri, 29 martie, un eveniment de prezentare a bilanţului pe anul 2015. O înregistrare video de la bilanţul SRI face senzaţie pe reţelele de socializare: generalul Florian Coldea, şeful operativ al SRI, are mişcări ciudate, aparent involuntare.

Imaginile au început să fie distribuite intens pe Facebook după un comentariu al unui cunoscut medic din Iaşi, Răzvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie. Medicul afirmă că generalul Coldea ar putea suferi de „Coreea Huntington”, o afecţiune neurodegenerativă progresivă, caracterizată prin mişcări involuntare, distonie, declin cognitiv şi tulburări comportamentale.
Potrivit unui articol publicat pe site-ul synevo.ro, „toate persoanele afectate de coreea Huntington prezintă un declin global progresiv al funcţiilor cognitive. Sindromul de demenţă include în stadiile iniţiale iritabilitate, neglijenţă, pierderea interesului; încetinirea procesului de gândire şi tulburările de memorie apar mai târziu. Acest tablou clinic este caracteristic demenţei subcorticale (diferită de cea care apare în boală Alzheimer), despre care se crede că reflectă disfuncţia circuitului neuronal fronto-subcortical. Tulburările comportamentale sunt reprezentate în principal de boală afectivă. Depresia este mai prevalenţa; doar un număr mic de pacienţi prezintă atacuri maniacale caracteristice bolii bipolare. Se poate înregistra o rată mai mare de suicid; persoanele afectate pot dezvoltă de asemenea psihoza, simptome obsesiv-compulsive, tulburări sexuale, afectarea somnului şi modificări de personalitate.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s