PICĂTURA DE OTRAVĂ: Băsescu ne servește gogoașa de duminică: moschee – da, dar numai cu catedrală la schimb


Traian Băsescu, președintele PMP, a susținut că, în schimbul construirii unei moschei de mari dimensiuni la București, România ar fi trebuit să primească teren, la Istanbul, pentru ridicarea unei catedrale ortodoxe, care să poarte numele domnitorului Constantin Brâncoveanu, domnitorul decapitat de turci.

Catedrală creștină nouă la Istanbul n-o să vadă România în viitorul previzibil. Autoritățile turce, indiferent de culoarea politică, nu au mai permis, de altfel, construirea de catedrale de la sfârșitul Primului Război Mondial. Și nu vor face o excepție taman pentru noi!
Dar nu asta e problema cu propunerea lui Băsescu. Ci faptul că până acum a ținut să fie mai naționalist ca naționaliștii, subliniind pericolele unei mega-moschei la București, care ar putea funcționa ca un magnet pentru islamiști și care ar putea alimenta tensiunile locale, în actualul context internațional complicat. Toate bune și frumoase! Numai că nu ne dăm seama cum ar fi moscheea de la București mai puțin periculoasă dacă am avea o catedrală ortodoxă la Istanbul. Moscheea asta cu finanțare turcească ori e periculoasă pentru stabilitatea țării noastre, ori nu e. Dar niciun om cu mintea la el nu poate să spună că mega-moscheea e bună, utilă și recomandată dacă avem o catedrală la Istanbul. În afară de Băsescu! Care își închipuie că mai poate amăgi pe cineva cu gogoșile lui expirate!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s