PICĂTURA DE OTRAVĂ: România e în siguranță! Până când?


Teroarea s-a instalat la Bruxelles. Șase explozii, două la aeroportul Zaventem și patru în stațiile de metrou. Au fost ucise 28 de persoane. Alte 55 sunt rănite, dintre care 10 sunt în stare critică. Transportul în comun a fost întrerupt, instituțiile europene sunt blocate, străzile sunt pustii, cetățenii sunt sfătuiți să rămână īn case, telefoanele nu funcționează. Comunicațiile telefonice sunt įntrerupte și pentru că există posibilitatea ca dispozitivele explozive să fie detonate de la distanță printr-un apel telefonic.

Atentatele nu au fost revendicate. Dar nimeni se îndoiește că ele au fost comise de teroriști îndoctrinați de Statul Islamic. Ele au, probabil, legătură și cu capturarea, în urmă cu patru zile a lui Salah Abdeslam, considerat creierul atacurilor de la Paris, din noiembrie trecut. Abdeslam este acum încarcerat într-o închisoare de maximă securitate din Bruge.
Teroriștii au lovit în inima Europei. Într-un oraș care găzduieste sediile NATO și ale principalelor instituții europene. Ei au dovedit că nicio măsură de securitate nu poate preveni atentatele. Și că nimeni, în Europa, nu se poate simți în siguranță.
Lucrurile vor continua în același fel. Bombardamentele masive efectuate de ruși și americani asupra pozițiilor ISIS din Siria și Irak s-au soldat cu numeroși morți și răniți din rândul civililor, inclusiv copii. Pe teren, jihadiștii ISIS pierd poziții. În aceste condiții, era clar că ei vor folosi fenomenul migrației pentru a se strecura în Europa și a comite atentate în scop de răzbunare.
Deocamdată, nu există soluții. Nu poți pune un tanc la fiecare colț de stradă și câte doi soldați la fiecare scară de bloc. Noroc că în România nu trebuie să ne facem griji, dacă e să-l luăm în serios pe premierul Cioloș. Mai vedem peste câteva luni, după ce mii de refugiați vor ajunge în țara noastră.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s