PICĂTURA DE OTRAVĂ: Sindromul hemolitic uremic, boala cu care va trebui să ne obișnuim


S-au publicat informații despre cantitățile de produse lactate Brădet retrase de la comercializare. În România și în câteva țări occidentale. Asta după ce laboratoarele de specialitate au identificate E.coli patogen în brânzeturi produse de firma din Argeș. E vorba de zeci de tone scoase din depozite și magazine.
Dar problema se pune altfel. Ce cantitate de lactate de la firma cu pricina a fost vândută din momentul în care au apărut primele îmbolnăviri grave la bebeluși? Am putea presupune că tot zeci de tone. Cât din această cantitate era contaminată cu E.coli? Nimeni nu poate răspunde la această întrebare. Și atunci câți adulți sunt purtători de E.coli patogen, fără simptome și fără a urma un tratament? Acești adulți pot transmite boala unor copii sau unor alimente, în cazul în care lucrează în comerț sau în sectorul de producție alimentară.
Corect ar fi ca toți aceia care au mâncat brânzeturi Brădet în acest an să aibă acces gratuit la analize pentru depistarea formei patogene de E.coli și, dacă e cazul, la tratament gratuit. Pe cheltuiala statului și/sau a firmei Brădet. Dar exact asta nu se va întâmpla, motiv pentru care vor apărea mereu noi cazuri de sindrom hemolitic uremic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s