PICĂTURA DE OTRAVĂ: România va fi obligată să primească peste 9.000 de refugiați. Pentru început!


Președintele Klaus Iohannis a susținut, la încheierea summit-ului U.E.-Turcia, că România nu va avea nicio obligație suplimentară referitoare la primirea refugiaților față de ceea ce s-a convenit la Consiliul JAI din septembrie trecut.

Numai că nu asta rezultă din termenii acordului încheiat de cei 28 de lideri ai țărilor membre U.E. cu Turcia. De duminică noaptea, toți imigranții ilegali care sosesc pe insulele grecești vor fi returnați în Turcia. Inclusiv cele câteva zeci de mii care se află deja în tabere din Grecia. Pentru fiecare refugiat înapoiat în Turcia, Ankara va trimite un migrant sirian în U.E.
Plafonul pentru această operațiune este de 72.000 de locuri.
La Consiliul JAI din septembrie 2015 s-a decis repartizarea a 160.000 de migranți prin sistemul cotelor obligatorii. Dar rapartizarea pe țări s-a făcut numai pentru 106.000. Dacă România a acceptat în septembrie să primească 6.351 de refugiați dintr-un total de 106.000, este clar că ne va reveni o cotă de peste 9.000 de refugiați din 160.000. Diferența dintre 54.000 și 72.000 va fi acoperită printr-un mecanism voluntar.
Dar dacă se va depăși un total de 72.000 de refugiați trimiși în Uniunea Europeană, ceea ce e foarte probabil, mecanismul cotelor va fi revizuit în sus. Adică noi vom rămâne cu acest procent de aproximativ 6 la sută.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s