Remedii naturiste pentru bolile de rinichi


Omega-3 din peşte stopează evoluţia bolii

Cercetătorii de la Clinica „Mayo” au efectuat un studiu în urma căruia au tras concluzia că uleiul de peşte poate stopa evoluţia bolilor de rinichi. Timp de doi ani, unui număr de 100 de pacienţi li s-au administrat 12 capsule de ulei de peşte pe zi, iar 50 au primit 12 capsule placebo.
S-a observat că nivelul creatininei din sânge a fost mai mic la cei care au fost trataţi cu ulei de peşte decât la ceilalţi. Creatinina este un „deşeu” produs de muşchi, care e „curăţat” din sânge, când acesta trece prin rinichi, şi este eliminat prin urină. Secretul tratamentului s-ar afla în acizii graşi esențiali Omega-3 din uleiul de peşte, cunoscuţi şi pentru alte efecte benefice asupra sănătăţii. Se găsesc sub formă de tablete sau capsule în farmacii.

Tămâia „topeşte” pietrele de la rinichi

Tămâia sub formă de tablete care se sug ajută la inflamaţii cronice ale gâtului. Specialiştii în medicină şi farmaceutică caută de mult timp un înlocuitor pentru cortizon care este folosit în aceste inflamaţii cronice, se pare că tămâia este un leac foarte eficient. Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu bobiţe mici de tămâie şi ulei de măsline. Este un leac vechi care dă mereu rezultate bune. Tratamentul se ţine 23 de zile. În prima zi, se începe cu un bob de tămâie învelit în miez de pâine, care se înghite cu o linguriţă de ulei de măsline. A două zi se iau două bobițe, şi tot aşa, până la 12 bobiţe, cantitatea de ulei rămânând aceeaşi. În a 13-a zi, numărul bobițelor scade. Este bine să înghiţim tămâia fără a o ţine în gură, deoarece, dacă atinge dinții, atacă smalţul. Pentru a nu apărea accidente din cauza contrafacerilor, nu va fi folosită intern decât tămâia procurată din magazinele şi farmaciile naturiste, pe al cărei ambalaj se menţionează explicit că poate fi administrată pe cale orală.

Sâmburii de lămâie inhibă formarea calculilor

Sunt o foarte bună sursă de magneziu, fier, fosfor, zinc, potasiu şi acid folic. Prin conţinutul lor, reduc concentraţia în urină a substanţelor ce duc la formarea calculilor renali.
Două studii efectuate în Thailanda au demonstrat eficacitatea sâmburilor de lămâie consumaţi zilnic ca atare sau amestecaţi cu nuci, alune, fructe uscate.
Poţi să-i adaugi la salate sau să faci o infuzie: pui un pumn de sâmburi măcinaţi într-un vas cu 500 ml apă fiartă, acoperi şi laşi la infuzat 20 de minute. Specialiştii recomandă persoanelor care vor să prevină problemele renale să bea în fiecare zi un pahar cu limonadă făcută în casă.

Sursa: farmaciata.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s