PICĂTURA DE OTRAVĂ: Interceptările într-o nouă formulă: aceeași Mărie cu altă pălărie!


Dacă ședința CSAT a fost pe bune, atunci este cu adevărat extraordinar cum a a avut la dispoziție președintele Klaus Iohannis, la doar câteva minute după terminarea acesteia, un text pe care să-l citească la întâlnirea cu presa. Este uimitoare incapacitatea șefului statului de a vorbi liber și de a avea o relație normală cu jurnaliștii. Dar este de admirat viteza celui care îi scrie textele. Asta dacă nu cumva cele câteva fraze citite de Iohannis au fost scrise înainte de ședința CSAT, care a durat vreo 30 de minute și care a fost mai mult formală.

Dar dincolo de aceste amănunte, ce s-a întâmplat de fapt? CSAT a avizat favorabil o Ordonanță de Urgență, care va fi aprobată tot astăzi de Guvern, ce reglementează modul de realizare a interceptărilor. Și care, până una alta, nu schimbă nimic. Pentru că de aia trăim în România și nu în altă parte. Totul e de formă. Tehnica ce va fi folosită de Parchete pentru a face interceptări tehnice este a SRI. Este cea utilizată și până azi. Iar specialiștii care vor deservi această tehnică sunt aceiași. Doar că de mâine ei nu vor mai face parte din SRI, ci din poliția judiciară.
Decizia judecătorilor Curții Constituționale a urmărit ca SRI să nu mai fie implicat în anchete coordonate de Pachete, pentru că nu aceasta este menirea lui legală. Dar dacă X era până azi la SRI și de mâine este transferat la Centrul Național de Monitorizare a Comunicațiilor, iar tehnica rămâne în aceeași ogradă, care va fi schimbarea, că noi nu o vedem.
ȘI uite așa, băieții rămân la butoane, urmând să facă în continuare ce știu ei mai bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s