PICĂTURA DE OTRAVĂ: Afacerea interceptărilor: de ce să plătim ceva ce există


DIICOT și DNA cer suplimentarea bugetelor lor din acest an cu peste 35 de milioane de euro, pentru a achiziționa tehnică de interceptare, dar și mārirea schemelor de personal cu 330 de polițiști, care să fie pregătiți pentru a lucra cu această aparatură.

Solicitările vin în contextul deciziei Curții Constituționale, care nu mai permite implicarea SRI în astfel de operațiuni, pe motivul că acest serviciu nu este organ de cercetare penală. Există o mică problemă aici, multe dosare ale unor nume grele din politică și afaceri fiind bazate, într-o măsurā importantå, pe interceptări telefonice și ambientale. Iar judecătorii CCR au stabilit că decizia lor se referă și la dosarele în curs. Adică, în cel mai bun, dosarele vor trebui luate de la început și nu se știe cât vor mai sta ele în picioare și dacă inculpații de azi vor mai ajunge în fața judecătorilor.
Dar nu aceasta e tema noastră de astăzi. Cred că e decent să ne punem următoarea întrebare: dacă interceptările costau cât spun DIICOT și DNA și se făceau cu 330 de oameni, nu ar fi mai ieftin să transferām tehnica și personalul aferent de la SRI? Sau SRI e intangibil, indiferent cu ce se ocupå? Fiindcă la prima vedere, rezultă că SRI are un surplus de 330 de tehnicieni, tocmai buni de transferat la DIICOT și DNA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s