PICĂTURA DE OTRAVĂ: NATO vrea să ia și pielea de pe noi!


Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, i-a recomandat azi premierului Dacian Cioloș să creștem în continuare cheltuielile militare, nu numai în 2017, când acestea urmează să ajungă la doi la sută din PIB. Trebuie să facem față unor provocări și avem cereri crescânde pentru securitate şi apărare, a explicat Stoltenberg.

Cioloș, care oricum e premier doar până la alegeri, a adoptat un limbaj mai prudent, afirmând că toate forțele politice sunt de acord cu doi la sută pentru Apărare, procent care va fi menținut în următorul deceniu.
Sigur că Stoltenberg știa foarte bine chestia asta și nu la cei doi la sută din PIB s-a referit. Ci la o creștere suplimentară și continuă. Care, însă, trebuie să poată fi și susținută. Ceea ce nu e cazul României. Cu o economie firavă, total dependentă de investițiile străine și de climatul internațional, cu un nivel al sărăciei foarte ridicat, cu milioane de oameni care au nevoie de asistență socială, solicitarea NATO de a crește continuu cheltuielile militare este imposibil de îndeplinit. Sigur că aici, până la tensiunile internaționale (care ar putea și să scadă, nu numai să crească) e vorba și de afaceri. De bani, de foarte mulți bani. Industria militară americană nu poate să producă în gol. Are nevoie de clienți. Chiar și clienții mici sunt buni, pentru că ei înghit armament mai vechi și mai ieftin de produs. Sau care există deja în stocuri.
Stoltenberg a ținut să ne reamintească faptul că, din decembrie 2015, avem o unitate NATO activă la București și o bază de rachete la Deveselu. Adică, dacă tot suntem așa de apărați, ar trebui să ne simțim și noi ceva mai mult! Că doar nimic nu e pe gratis.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s