PICĂTURA DE OTRAVĂ: Curtea Constituțională ne bagă adânc mâna în buzunare


Curtea Constituţională a decis că interceptările realizate de serviciile de informaţii în dosarele penale încalcă legea fundamentală. Nu a fost publicată încă motivarea CCR. În varianta cea mai avantajoasă pentru inculpații care au dosare în lucru sau deja trimise în fața judecătorilor, probele de toate felurile obținute cu sprijinul tehnic al SRI nu vor mai face parte din dosare, punând procurorii în situații foarte dificile, dacă nu imposibile. Și nu e vorba numai de interceptarea convorbirilor telefonice, ci și de înregistrãri ambientale, de exemplu.

Numai SRI dispune de aparatura și personalul necesare pentru astfel de operațiuni.
Europarlamentarul Monica Macovei, președintele partidului M10, speră ca judecătorii CCR să aibă înțelepciunea de a permite o perioadă intermediară de un an, necesară pentru ca DNA și DIICOT să-și procure aparatura necesară.
Dar dacă tot am pomenit-o pe doamna Macovei, să menționăm și o dezvăluire pe care ea a făcut-o: serverele folosite de SRI pentru interceptări, care reprezintă numai o parte a echipamentului, valorează în jur de un miliard de euro. Și putem să punem pariu că SRI nu va renunța la ele, și nici la personalul specializat. Adică va fi nevoie de încă un miliard de euro, plus specialiști în interceptări, dar și translatori, de exemplu, din tot felul de limbi. Vă dați seama cât ne va costa o simplă decizie a CCR? Și totul pentru a-i face scăpați pe unii inculpați celebri, cum ar fi Elena Udrea sau Mădălin Voicu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s