PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ponta comite o nouă aberație, închipuindu-se o victimă a serviciilor


Cât de mizerabil trebuie să fii ca să insinuezi că jumătate din cei care au ieșit în stradă după tragedia de la Colectiv au fost niște indivizi aflați în timpul serviciului? Aceeași veche poveste pe care o tot auzim din decembrie 1989 încoace: românii sunt întotdeauna mulțumiți, dar securiștii mai vechi și mai noi își bagă coada și îi stârnesc împotriva unor oameni de bine. Cum ar fi Nicolae Ceaușescu, Petre Roman (în 1991) și Victor Ponta (în 2015).

Impertinentul care susține că demonstrațiile post-Colectiv au fost regizate de servicii se face că nu înțelege că protestele au fost îndreptate împotriva întregii clase politice, fiind vizate aroganța, analfabetismul, îmbuibarea și trădarea interesului național din toate partidele parlamentare, nu numai din PSD și nu numai de la Palatul Victoria.
Fraierii au crezut că Ponta a demisionat asumându-și responsabilitatea morală pentru tragedia din clubul Colectiv, gest destul de uzual într-o democrație. Când colo, ce să vezi, Ponta a demisionat când a realizat că e victima unui complot al serviciilor secrete. Cum au putut să fie unii atât de idealiști încât să-și închipuie că există politicieni români cu onoare?
Dar cum ne stătea nouă cu un premier implicat în procese penale și care, pe deasupra, și-a plagiat și teza de doctorat? Cine îl mai băga în seamă?
Miștocăriile și obrăzniciile unui astfel de individ sunt, până la urmă, exemplare pentru ceea ce a născut politica românească post-decembristă. Omul nu e singur pe acest traseu, doar că e ceva mai dotat și mai lipsit de inhibiții.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s