PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cum a fost pusă pe butuci degeaba o afacere pur românească


După ce ieri lucrurile păreau clare în privința cauzelor îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, astăzi nu mai sunt așa. Celebra, deja, brânză de vaci produsă de fabrica din localitatea Brădet nu are nicio legătură cu îmbolnăvirea copiilor de sindrom hemolitic-uremic. De altfel, probele recoltate nu au fost luate din brânza din fabrică, ci dintr-o brânză aflată la vânzare. Ceea ce înseamă că aceasta ar fi putut fi contaminată în timpul transportului, în depozitul magazinului, în frigiderul unde era expusă sau în contact cu diverse persoane. De altfel, tot laptele care se procesa la Brădet era lapte pasteurizat la temperaturi ridicate.

„N-au nicio relevanţă aceste produse care au fost făcute la fabrica respectivă cu moartea bebeluşilor. Această fabrică este o fabrică făcută cu fonduri europene, modernă, utilaje moderne şi pot să spun că este una dintre cele mai bune fabrici de la noi din judet. Tot laptele care intră în fermă este lapte pasteurizat care se face la 85 de grade, 90 de grade”, a spus Daniel Lupu, director DSVSA Argeş.
Bacteria E. coli o avem mai fiecare dintre noi. Numai că ea există într-o formă care nu pune probleme de sănătate, în mod obișnuit. Dar se întâmplă ca uneori să devină agresivă și periculoasă pentru viața bebelușilor, a bolnavilor cronici sau a vârstnicilor, adică a acelor persoane cu un sistem imunitar slăbit.
Dacă informațiile furnizate de specialiști sunt corecte, îmbolnăvirile cu această formă periculoasă de E. coli nu vor putea fi stopate. Pentru că rezervorul primar al bacteriei sunt vitele, care, însă, sunt doar purtătoare ale acesteia, fără a face niciun fel de boală. Cine poate controla toate vitele și cine poate examina tot laptele care pleacă zilnic din ferme? Plus că infecția se poate transmite de la animal la om și, apoi, interuman.
Tocmai din acest motiv, amatorii de teorii conspiraționiste au marfă la discreție. Poate că vinovate sunt vaccinurile nesigure, poate că responsabile sunt condițiile din spitale.
Ca o regulă simplă pentru mamele îngrijorate, alimentele care nu pot fi tratate termic trebuie evitate. Fructele trebuie date sub formă de compoturi, legumele, carnea și lactatele – numai dacă pot fi fierte corespunzător. E de reținut că o cantitate foarte mică din această bacterie agresivă poate produce îmbolnăviri grave.
Cei care doresc să se informeze, o pot face pe un site american serios și bine documentat: www.about-ecoli.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s