PICĂTURA DE OTRAVĂ: E vremea să demolăm mitul tehnocraților salvatori


Ne tot întrebăm cine sunt tehnocrații și cu ce ocazie au ajuns ei la Palatul Victoria. Ei bine, tehnocrații sunt niște indivizi transferați pe capul nostru de la Bruxelles, cu acordul clasei politice. Nu au nici mamă și nici tată. Sunt, de fapt, niște contabili. Care se pricep la proiecte, programe, calcule și cam atât. Când vine vorba de oameni, devin, dintr-o dată, niște împiedicați. Comunică greoi, găsesc greu argumente în favoarea deciziilor pe care le iau.

Pentru tehnocrați, unu și cu unu fac doi. Și atât. Nu sunt bani pentru un sistem de salarizare unitar în sectorul bugetar. Nu sunt bani pentru o creștere decentă a pensiilor. Nu sunt bani pentru o alocație de șomaj adevărată. Nu sunt bani pentru modernizarea spitalelor. Și tot așa.
Pe ei nu-i interesează câtuși de puțin cum trăiesc românii. Fac socoteli și atâta tot. Culmea este că dacă îi iei la bani mărunți îți vor spune că nu au încotro decât să respecte niște legi votate de Parlament și să pună în aplicare un buget construit, în linii mari, de fostul guvern Ponta.
De ce au fost ei preferați de politicieni și de ce nu vor fi dați jos printr-o moțiune de cenzură? Simplu. Pentru că suntem într-un an electoral. Și niciun partid nu vrea să se expună în alegeri cu măsuri nepopulare. În schimb, tehnocraților nu le pasă. Ei ne execută cu sânge rece. Iar dacă își fac treaba cum se cuvine, se vor putea întoarce la Bruxelles pe salarii grase și pe funcții păstrate pentru ei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s