PICĂTURA DE OTRAVĂ: S-a găsit primăria unde toată lumea lua şpagă!


Un adevărat dezmăţ pe bani publici s-a petrecut, vreme de mai mulţi ani, la Primăria Sectorului 1. Spunem asta pentru că, după ce primarul Andrei Chiliman este acuzat că a luat kilometri de şpagă, vin puternic din urmă şi consilierii locali. Astăzi a fost convocat la DNA primarul interimar Vasile Moţoc, pesedist din 2003. Dar în anchetă sunt implicaţi şi alţi 16 consilieri locali, audiaţi şi ei la DNA.

Moţoc, care era viceprimar pe vremea când în fruntea mesei stătea Chiliman, ar fi luat câte 10.000 de euro şpagă pentru fiecare şedinţă de Consiliu în care se luau decizii aşa cum cereau aranjamentele lui Chiliman. Simplii consilieri erau ceva mai oropsiţi, ei băgând în buzunare, pentru efortul de a participa la şedinţe, doar câte 4.000 de euro. Dacă facem o socoteală nu prea amănunţită, observăm că într-o şedinţă de Consiliu se investeau vreo 100.000 de euro (cu Chiliman cu tot). Asta înseamnă câteva milioane bune din 2012 încoace, de la ultimele alegeri locale.
Ca un simplu fapt divers, aflaţi că toţi consilierii de la Sectorul 1 fac parte din două partide: PNL şi PSD.
Vă reamintim că, la un moment dat, exact acelaşi tip de informaţie a fost vehiculat şi în legătură cu consilierii generali. Aceştia primeau mită pentru a vota într-un anume fel. Cum ea nu s-a materializat într-o anchetă penală, rămâne o simplă informaţie neconfirmată. Deocamdată!
Vă daţi seama cam ce afaceri se învârteau pe spinarea locuitorilor Sectorului 1 dacă numai şpaga ajungea la sume atât de generoase? Vă puteţi imagina cumva că un astfel de sistem funcţiona fără a fi unse toate rotiţele sistemului, respectiv fără ca o parte din bani să plece pe circuit către un vârf pe care nu-l putem numi, dar îl putem intui?
Iar ei ne spun acum că au introdus criterii de integritate şi selecţia candidaţilor la alegerile locale va fi riguroasă. Păi ce valoare au aceste criterii dacă asistăm la un fenomen de corupţie generalizată, în care cei care nu şi-au pătat mâinile sunt excepţiile şi nu regula?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s