PICĂTURA DE OTRAVĂ: Iohannis se apără dându-şi cu stângul în dreptul


Ca o dovadă că a înțeles mesajele pe care le-a primit pe pagina sa de Facebook. dl Klaus Iohannis a spus, aseară târziu, la Bruxelles, într-o declarație de presă, următoarele: „Sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Este evident – şi am spus acest lucru de nenumărate ori – că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la revoluţia din decembrie 1989 şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate – nu neapărat dintr-o intenţie, ci dintr-o abordarea stângace câteodată – acest lucru trebuie atenţionat.”

Vă reamintim că, miercuri, şeful statului afirmase că libertatea de exprimare nu poate fi pusă sub semnul întrebării prin decizii administrative şi prin acţiunea heirupistă a inspectorilor ANAF.
Constatăm că preşedintele României nu este în stare să-şi ceară scuze şi să spună că a greşit. Azi-noapte, la Bruxelles, a încercat să se întoarcă la normal, dar nici de această dată nu prea a nimerit-o. Pentru că, dacă tot e România un stat de drept, deciziile judecătoreşti definitive şi irevocabile trebuie să se aplice în toate cazurile. Spre exemplu, dacă se întâmplă ca un om să piardă în justiţie o casă din Sibiu care i-a adus sute de mii de euro, acel om trebuie executat de ANAF şi trimis la plimbare din acea casă. Iar dacă individul cu pricina mai deţine şi cea mai înaltă funcţie în stat, ne-am aştepta ca el să nu mai încaseze ilegal chirii şi să părăsească acel imobil, ca o dovadă de respect faţă de lege.
Şi nici din această a doua intervenţie a domnului Iohannis nu am înţeles cum ar putea fi suprimată libertatea presei, un drept fundamental într-o societate liberă, printr-o acţiune de evacuare dintr-o clădire care nu-ţi aparţine. Ce are una cu alta? Cum să atragi atenţia opiniei publice comparând, cu stângăcie, merele cu perele, pentru a ajunge la concluzia că e vorba, de fapt, de prune?
Pe de altă parte, dl Ponta, ca să facă pe isteţul, se întreabă pe pagina sa de Facebook unde va merge ANAF mai întâi luni dimineaţa, la Antena 3 sau la casa lui Iohannis din Sibiu? Păi tocmai ce am spus că legea e una pentru toţi. Deci nu e cu SAU ci cu ŞI. Şi la Antene, şi la Iohannis! Iar ca să nu ne îmbătăm cu apă rece, aflaţi că inspectorii ANAF nu vor merge nici acolo, nici dincolo. Pentru că suntem în România!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s