PICĂTURA DE OTRAVĂ: Nu-i așa că nu vom găsi niciodată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș?


Nu sunt sigur că ne dăm seama de faptul că marea problemă a acestor zile nu este spectacolul de bâlci oferit de saltimbancii de la Antenele securistului Dan Voiculescu, condamnat pentru o țeapă de 60 de milioane de euro, ci implicațiile îmbolnăvirii unui mare număr de bebeluși în județel Argeș.

Câteva dintre aceste ființe fragile, abia venite pe lume, au cedat în lupta cu boala, iar alții sunt într-o situație dificilă. Ce ar trebui să ne intrige aici este faptul că autoritățile și-au dat din nou măsura incompetenței. Dând apă la moară, direct, teoriilor conspiraționiste. Nici până acum nu este cunoscută cauza îmbolnăvirilor. Sunt zeci de copii afectați în județul Argeș de o boală misterioasă, care debutează cu simptome diareice, dar duce rapid la afectarea gravă a rinichilor, care se blochează, și nu se știe de ce bebelușii au ajuns într-o astfel de situație.
Specialiștii de la Spitalul „Marie Curie” îi tot dau cu igiena. Părinții să se dezinfecteze bine pe mâini, să fiarbă carnea câteva ore, să spele fructele în mai multe ape, să utilizeze pentru cei mici numai apă ambalată. Și tot așa! Nu e rău deloc, cu siguranță nu igiena e punctul forte pe meleagurile noastre, dar n-o să spuneți acum, stimați medici, că toți părinții neatenți s-au strâns în județul Argeș. Că, de exemplu, și dau două exemple la întâmplare, în Botoșani și în Teleorman e o igienă nemaipomenită în comparație cu cea din Argeș.
Dar dacă, prin tergiversarea găsirii cauzei îmbolnăvirilor, se dorește, de fapt, să se ascundă o eventuală culpă medicală? Spunem și noi, nu dăm cu parul. Observați că medicii insistă, de câte ori apar pe sticlă, să ne comunice că vaccinurile nu au nicio legătură cu suferințele bebelușilor și că aceștia nu puteau fi afectați de infecțiile din spitale.
Vedeți dumneavoastră, orice variantă de lucru e posibilă, până nu se deslușesc adevăratele acuze. Plus că se ajunge la o frică de proporții, părinții neștiind ce să le mai dea de mâncare bebelușilor pentru ca să nu se întâmple vreo nenorocire.
Iar de plătit nu plătește nimeni. În cel mai pur stil românesc! Nici măcar ministrul Sănătății sau/și conducerea Spitalului de Pediatrie din Pitești. Morții cu morții și noi cu ale noastre!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s