PICĂTURA DE OTRAVĂ: Oare de ce ține Iohannis să și-i pună în cap pe românii care l-au votat?


Cred că astăzi s-a văzut mai bine decât oricând de unde vine și încotro se duce președintele Klaus Iohannis. În scandalul ANAF-Antene, șeful statului, exprimându-se liber, adică fără o hârtie în față pe care să i-o fi scris dragul sau consilier Dan Mihalache, a spus că “libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative”.

Bine, Iohannis nu s-a oprit aici. Dar noi am început cu ce e mai tare. El a mai zis și că „această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă”.
Nu a fost singura minune comisă pe ziua de astăzi. Pentru că el a mai comis-o o dată, dându-le peste bot tuturor celor care se gândesc la Unirea cu Basarabia. După președintele României, e cazul să ne băgăm mințile în cap și să mai stăm o tură-două pe tușă, până se așează lucrurile cum se cuvine. Adică până ce rușii înhață cu totul Republica Moldova.
Acum să ne întoarcem acasă. ANAF a dat un termen de cinci zile anteniștilor să părăsească sediile pe care nu le dețin. Și nu de azi, de ieri,ci în urma unei sentințe judecătorești definitive din 2014. Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de detenție pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare și la plata unei despăgubiri de 60 de milioane de euro în conturile statului. În ce fel amenință libertatea de exprimare dispoziția de a părăsi un sediu care nu-ți aparține? Și cum poate fi numit „banal motiv administrativ”, dreptul statului de a recupera cele 60 de milioane de euro furate de Dan Voiculescu?
Cât despre așa-zisa abordare heirupistă a ANAF (l-am citat pe Iohannis), nici vorbă nu poate fi de așa ceva din moment ce anteniștii știau de doi ani cum stau lucrurile. Cât trebuia să mai treacă pentru ca abordarea să nu fie heirupistă?
În tot cazul, parcă Iohannis și-a dat arama pe față mai mult ca oricând, bătându-și joc, într-o singură zi, și de idealul Unirii și de principiul independenței Justiției.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s