PICĂTURA DE OTRAVĂ: Victimizarea anteniștilor n-are niciun haz!


Scandal mare în jurul solicitării ANAF ca Antenele lui Voiculescu să elibereze sediile în care își desfășoară activitatea.

Propaganda anteniștilor, de când au aflat ce-i așteaptă, se desfășoară nonstop, cu sprijinul unor politicieni afiliați și a unor jurnaliști care fie nu înțeleg ce fac, fie au diverse interese.
Aici nu e vorba de îngrădirea libertății de exprimare. Măcar pentru faptul că nimeni nu s-a gândit să interzică Antenele. Lucru care, de altfel, nici nu ar fi posibil. Există, pur și simplu, o hotărâre judecătorească definitivă, din anul 2014, potrivit căreia statul român este îndreptățit să recupereze de la infractorul dovedit Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de pușcărie pentru privatizarea fraduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, suma de 60 de milioane de euro. Acesta este prejudiciul în dosar. Iar clădirile în care își desfășoară activitatea Antenele sunt proprietatea unor firme deținute de Voiculescu. Chiar dacă între timp au fost trecute pe numele fiicelor sale.
Dacă Dan Voiculescu ar fi înapoiat statului cele 60 de milioane de euro, Antenele ar fi rămas la locul lor. Dar cum așa ceva nu s-a întâmplat, clădirile au trecut în proprietatea statului, pentru recuperarea prejudiciului.
Toată gargara anteniștilor este o tâmpenie absolută. Nu e vorba de niciun abuz și de nicio încălcare a libertății presei. Cel care-i scoate în stradă este chiar Dan Voiculescu Care a furat de-a rupt și i-a ținut în acele clădiri cu statut de chiriași. Dacă proprietarul s-a schimbat, el poate să păstreze aceiași chiriași sau nu. Poate să folosească clădirile așa cum crede de cuviință.
Pe scurt, lucrurile stau așa: anteniștii trebuie să-și facă bagajele, dar cei care admiră stilul de jurnalism promovat de aceștia nu trebuie să-și facă griji, pentru că vor emite din altă parte. Sigur că mutarea implică cheltuieli destul de mari și, pe cale de consecință, reducerea profitului în acest an. Noroc că e an electoral și totul se poate recupera. Are balta pește!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s