PICĂTURA DE OTRAVĂ: Încotro bate Dragnea cu mizeria lui de lege anti-defăimare


Iată că, din câte înțelegem, UNPR și ALDE fac zid în jurul PSD și sunt gata să voteze, miercurea viitoare, în plenul Camerei Deputaților, atât de mediatizata lege anti-defăimare a lui Liviu Dragnea.

Sigur că, în această formulă, va exista o majoritate și legea va trece fără nicio problemă. O întrebare pe care nu și-a pus-o multă lume este ce urmărește, de fapt, această lege, din moment ce politicienii, ca grup, au fost scoși din proiectul de act normativ. Nu există, în România, niciun grup care să fie discreditat în mod sistematic, fie că e vorba de religie, etnie sau sexualitate. Dimpotrivă, în climatul democratic din România, întâlnim adesea o situație inversă. Majoritatea este discriminată și atacată în presă fără nicio jenă. Vedeți, de exemplu, atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe, îndeosebi pe tema inițiativei populare de a revizui Constituția, pentru ca acolo să scrie clar că familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie. Atacuri care vin, de obicei, din partea homosexualilor sau a ateilor (ambele, grupuri minuscule, ca pondere, în societatea românească).
Dacă o persoană este calomniată, inclusiv pe Facebook, se poate adresa Justiției și poate să obțină compensații materiale pentru daunele de imagine suferite.
Atunci încotro bate legea lui Dragnea? Păi, în spiritul corectitudinii politice care ni se impune de la Bruxelles, se dorește să ni se bage pumnul în gură în privința unui anumit grup minoritar, care s-ar putea să fie mai mare decât ne așteptăm, dacă e să luăm de bune ultimele declarații ale doamnei Angela Merkel. Este vorba de refugiații islamiști, Vine primăvara, se încălzește vremea, situația din Siria e cum nu se poate mai tensionată și experții vorbesc despre un nou val de migranți, poate chiar mai masiv decât cel de anul trecut. Se pare că, de această dată, România nu va mai fi ocolită. Asta în afară de ceea ce ni se va repartiza prin cotele obligatorii.
Majoritatea românilor nu vor ca România să primească refugiați islamiști. Va fi o măsură evident antipopulară și nu strică să li se arate oamenilor pisica. Amenzi uriașe vă așteaptă, ne spun Dragnea și aliații săi, dacă vă țineți de prostii pe Facebook și vă mobilizați împotriva bieților imigranți. Stați cuminți și lăsați-i pe alții să facă jocurile. Chiar dacă jocurile astea se desfășoară în curtea noastră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s