PICĂTURA DE OTRAVĂ: Bezna din capul lui Dragnea tinde să se extindă în tot Parlamentul


Ce-ar fi să facem niște exerciții de imaginație ca să vedem cum ar arăta presa după aprobarea Legii Defăimării, propusă de liderul PSD Liviu Dragnea?

Mai întâi de toate să vedem despre ce este vorba. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și astăzi a trecut de Comisia juridică a Camerei Deputaților, urmând ca mâine să intre în plen. Juriștii au aprobat mărirea cuantumului amenzilor până la 100.000 de lei, de la 60.000 de lei, cât era prevăzut inițial. Menționăm că acest amendament îi aparține tot lui Dragnea, liderul unui partid zis social și democrat.
Defăimarea socială este definită de lege ca ”fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”. Sunt vizate inclusiv postările publice de pe Facebook.
După cum vedeți, defăimarea socială este o chestie destul de subiectivă, iar textele pe care le scrieți, chiar și pe rețelele sociale, vă pot aduce amenzi substanțiale.
Dar să nu uite autorii acestei legi că noi, românii, avem experiența cenzurii ceaușiste. Și că putem scrie în felurite chipuri despre politicieni, modificând numele lor reale sau pe acelea ale formațiunilor din care fac parte. Liviu Dragnea ar putea fi, astfel, baronul de Morneleta și liderul Partidului Smintiților Deghizați. Tăriceanu s-ar putea numi, cum i s-a mai spus, de altfel, Moliceanu, președintele uneia din Camerele Mârlamentului, iar Valeriu Zgonea ar deveni Noctambulul (aluzie la orele târzii când postează pe Facebook) și șeful Cimitirului Dinozaurilor (după inițialele Camerei Deputaților). Și distracția poate continua la nesfârșit, pentru că nu ai ei amenzi pentru câtă imaginație avem, noi, românii.
Sau și mai bine ar fi să terminăm cu prosteala asta și legea să ajungă, cum și merită, la coșul de gunoi. Cei care se simt calomniați pot cere despăgubiri în justiție, potrivit reglementărilor legale în vigoare. Ce rost are să descoperim America la spartul târgului?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s