PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ceaușescu revopsit, ca să tragem un profit!


Dacă e week-end și unele televiziuni de știri se ocupă de revopsirea lui Nicolae Ceaușescu, e cazul să nu lăsăm nici noi să treacă momentul neobservat.

ceausescu

Vorbim de revopsire pentru că nimeni nu se gândește să-l prezinte pe Ceaușescu așa cum a fost cu adevărat. Cu bune și cu rele. Fie ne întâlnim cu fanatici care nu văd decât inițiative geniale ale Marelui Cârmaci, fie cu dușmani înverșunați ai lui Ceaușescu, care nu știu decât că acestea a fost cea mai mare belea pe capul României.
Ceaușescu s-a mișcat în limitele unui sistem ideologic impus de tancurile și consilierii sovietici, după ce țara a fost ocupată în urma celui de-Al Doilea Război Mondial. Economia a fost naționalizată, alegerile au fost falsificate, puterea a fost preluată de comuniști, în cea mai mare parte neromâni. S-a demarat un uriaș proces de reconstrucție a țării, devastată de război. S-au creat locuri de muncă și s-a urmărit o repartiție mai echilibrată a veniturilor. Bineînțeles că astfel de măsuri nu se puteau lua fără un sprijin larg al păturilor sărace și fără o puternică opoziție din partea celor afectați. Mulți politicieni, dar și membri ai Mișcării Legionare, au înfundat pușcăriile. Unii au ajuns la închisoare în urma unor înscenări, dar alții chiar au făcut parte din grupări de rezistență și au colaborat cu serviciile de informații occidentale.
Ceaușescu a preluat conducerea PCR în anul 1965, după moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cât i-a ținut, Ceaușescu a fost prieten cu Occidentul și a avut relații privilegiate cu Israelul, dar și cu lumea arabă și cu Iranul. A jucat tare cartea independenței față de Moscova. Punctul culminant a fost atins în 1968, când Ceaușescu a refuzat să implice România în invadarea Cehoslovaciei.
Dar același Ceaușescu a permis un nerușinat cult al personalității, cu spectacole demente pe stadioane și în piețele publice în care i se aduceau omagii fără sfârșit, a dărâmat biserici, a făcut trafic cu evrei și sași, a admis torturarea unor dizidenți și, în general, a instaurat o atmosferă de teroare și de suspiciune generalizată cu ajutorul securiștilor și informatorilor prezenți pretutindeni.
Iar pentru a plăti datoriile externe, a înfometat populația și i-a ținut pe oameni în frig și întuneric. Poate că intențiile au fost bune, dar modul în care a fost ambalată marfa i-a scos din minți pe români. Era pur și simplu șocant să fii mințit într-un asemenea hal și, pe deasupra, să fii și obligat să spui că negrul era alb și invers.
Se mai povestește și că Nicolae Ceaușescu a fost lichidat în urma unei conspirații externe, principalul motiv fiind acela că, dacă apuca, ar fi realizat, la București, o bancă în combinație cu arabii, care să dea împrumuturi țărilor sărace la dobânzi mici, dând o lovitură de grație FMI.
O astfel de gândire este o idioțenie din mai multe motive. Adică, vezi Doamne, Ceaușescu a fost lichidat de conspiratori externi, când românii fie că erau topiți după el, fie că n-ar fi fost niciodată în stare să protesteze, fie și una și cealaltă. Dacă, în loc să fugă cu elicopterul, Ceaușescu ar fi ajuns în mijlocul mulțimii din Piața Palatului, el ar fi fost omorât pe loc. Atât de mare era furia oamenilor. Iar arabii, care sunt buni oameni de afaceri, nu au făcut nici până în ziua de astăzi banca-minune și nici nu o vor face vreodată. Business-ul funcționează după regulile lui, indiferent că bancherii sunt arabi, evrei, ruși sau chinezi.
Adevărul care ne zburlește părul e că în acele zile fierbinți din decembrie 1989 am fost cu toții păcăliți: Ceaușescu de securiștii care-i relatau cum pe stradă mișună agenții străini, îndemnându-l să ordone deschiderea focului, iar noi, de o propagandă externă infinit mai subtilă decît emisiunile tembele de televiziune și învățământul de partid și de sindicat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s