PICĂTURA DE OTRAVĂ – Dodon face ce ştie mai bine: îi pupă-n fund pe ruşi


Igor Dodon, liderul socialiştilor pro-ruşi de la Chişinău, a tras un şut în fund decisiv protestarilor de la Chişinău, care se manifestau sub lozinca anticorupţiei. De fapt, planurile lui Dodon şi Usatîi sunt clare: întoarcerea Republicii Moldova de pe traseul european şi aruncarea ei în braţele Moscovei.

Acum, după interviul pe care Dodon l-a acordat cotidianului Komsomolskaia Pravda, nu mai e loc de întors pentru liderii Platformei DA, moldoveni cică pro-europeni care au protestat alături de el în centrul Chişinăului.
Dodon susţine că Statele Unite au organizat un complot care ar trebui să aibă ca rezultat unirea Republicii Moldova cu România în anul 2018.
Dodon se întreabă de ce oferă România bani Chişinăului pentru a salva populaţia de la foamete, dacă nu cu gândul ascuns al Unirii?
Dodon mai spune, în acelaşi interviu, că Republica Moldova trebuie să-şi găsească locul în fostul URSS şi să se îndrepte către Uniunea Vamală Rusia-Belarus.
Acum, dacă judecăm un strop, nu cred că e nevoie de vreun plan american pentru ca unii români să se gândească la Marea Unire. Pur şi simplu, Basarabia e pământ românesc şi Istoria n-o poate schimba Igor Dodon, oricât s-ar bucura el de sprijinul Moscovei. Dar una e Istoria şi alta realitatea cotidiană. Practic, Unirea nu s-ar putea realiza decât printr-un referendum, care nu are nicio şansă să treacă dincolo de Prut. Cel puţin nu în viitorul apropiat.
Mai mult decât atât, noi avem serioase îndoieli că actualul Guvern de la Chişinău, condus de Pavel Filip, la vedere, şi de Vladimir Plahotniuc, din umbră, este unul care moare de dorul Europei. Este vorba de o confruntare dură între două grupări mafiote, de şacali fără scrupule, care au amândouă numeroase legături subterane cu Moscova.
În timp ce România ar cam vrea, dar nu poate, Rusia poate, dar nu prea vrea, instabilitatea de la Chişinău fiind exact situaţia care-i convine cel mai mult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s