PICĂTURA DE OTRAVĂ: Degeaba încearcă Angela Merkel să dreagă busuiocul!


Doamna Angela Merkel vrea să dreagă busuiocul. Și o întoarce ca la Ploiești. Confruntată cu o opoziție tot mai puternică, la ea acasă dar nu numai, Merkel își ia mâinile de pe imigranți. Ea zice, pe stil nou, că imigranții vor trebui să-și amintească drumul spre casă, după terminarea războaielor din Siria, Irak și Libia. 

Mai întâi, ne-a împuiat capul cu beneficiile. Forță de muncă ieftină, multiculturalism, generozitate și compasiune față de suferința umană și alte chestii dulcege. Dar în Germania au sosit deja peste un milion de migranți. Și încă pe atât au de gând så vină în acest an.
Acestor musulmani, nu neapărat rău intenționați, în orice caz nu toți, li s-au vândut iluzii. Cum să nu pleci dintr-o zonă unde rușii și americanii bombardează într-o veselie și unde la sol sunt lupte crâncene? Mai ales dacă la capătul drumului te așteaptă niște unii cu brațele deschise, care-ți oferă adăpost, mâncare, bani și șansa unui loc de muncă?
Numai că toate au o limită. Europa are o capacitate limitată de primire a migranților. Îndeosebi atunci când ei provin dintr-o cultură perfect diferită și au modele de viață care nu au nimic de a face cu democrația occidentală. Multe țări europene, printre care și România, se confruntă cu probleme economice și sociale grave: sărăcie, șomaj, investiții insuficiente, corupție. Migranții, pur și simplu, nu mai au unde să încapă în astfel de țări.
Plus că nu toți sunt îngeri. Sunt și dintre aceia chitiți pe rău. Care socotesc Occidentul vinovat de dezastrul de la ei de acasă. Care nu vor pace și integrare, ci război.
Răul a fost făcut. Iar singura ieșire a doamnei Merkel din această nebunie în care ne-a băgat pe toți e una singură, pe care i-o sugerează tot mai mulți germani: să-și ia jucăriile și să plece acasă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s