PICĂTURA DE OTRAVĂ: România, țara mea de glorii…


Petre Tobă, ministrul de Interne, pune jandarmii să țină jurnaliștii la distanță. Nu cumva să-i ia din aer sau să-i atingă mașina. La ce te poți aștepta de la un tip incult și care și-a copiat fără jenă doctoratul?

Tiberiu Nițu, procurorul general, a amuțit de tot în public. A folosit de sute de ori coloana oficială pe care i-a pus-o la dispoziție Oprea. De unde să știe el că legea nu-i permite? Așa că nici demisia nu și-o dă.
Doi turiști fac câteva poze în fața casei lui Iohannis din Sibiu. Turiști e un fel de a spune. Pentru că unul dintre ei are buletin românesc. La solicitarea sepepistului care supraveghea obiectivul, cei doi sunt luați pe sus de cinci jandarmi și duși la secție. După ce sunt verificați în baza de date, sunt eliberați. Legea le permite să fotografieze ce vor ei de pe domeniul public. Jandarmii sunt, acum, anchetați. Sepepistul, nu.
Tragedia din Colectiv ne-a făcut să vorbim la superlativ de unii medici. Apoi ne-am întors la realitate. În spitale se dau șpăgi în continuare. Ba chiar, undeva prin țară, s-a ajuns la perfecțiune. Un bătrân a fost dus cu ambulanța la spital. Omul și-a luat și 700 de lei, ca să mituiască ce era de mituit. Dar, văzând că nu se simte, asistenta de pe ambulanță i-a băgat la propriu mâna în geantă și i-a luat banii, când bătrânul era transferat. Băi, nenorociților, chiar nu vă mai săturați?
Zilnic e țara plină de astfel de întâmplări. Replicile din popor sună cam așa: păi ce vrei, frate, ditamai boierii să meargă ca tine? Ce, tu dacă erai șef mare stăteai la semafor? Cum să-și scrie singur doctoratul un general? Atunci la ce mai folosesc subordonații? Păi dacă turiștii ăia erau teroriști? Cine știe ce era în capul lor turtit! Bine le-au făcut! Bieții doctori au o leafă de mizerie. Cum să nu le oferi ceva când ei își dau silința să-ți salveze viața? Doar nu vrei să se chinuie cu 2000 de lei pe lună?
În concluzie, la așa popor, așa conducători!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s