PICĂTURA DE OTRAVĂ: Premierul Cioloș e darnic, dar numai cu străinii!


Premierul Dacian Cioloș a declarat, marţi, la o conferință de presă comună cu omologul său de la Chișinău, Pavel Filip, că țara noastră va acorda un ajutor de urgență celor mai săraci locuitori din Republica Moldova. Ajutorul, care va fi distribuit direct, va consta în produse alimentare de primă necesitate și resurse energetice. Probabil, cărbuni și lemne, că doar nu gaze și energie electrică. Aceste ajutoare îi vor ajuta pe moldovenii amărâți să treacă iarna.
Aceasta decizie a Guvernului Cioloș vine după o alta, de acum o săptămână. Atunci, Executivul, după ce a studiat datele puse la dispoziție de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, a stabilit că o persoană are nevoie de minimum 1.200 de lei pe lună pentru a trăi în România. A trăi în sensul cel mai elementar cu putință: mâncare, locuință, apă și ceva aer. Și a și hotărât că această sumă va fi acordată. Dar numai imigranților. Un imigrant care nu face nimic va beneficia, lunar, de la stat, de 1.200 de lei. Milioane de salariați și pensionari pot supraviețui, însă, cu nici 900 de lei pe lună.
Dacă există bani pentru săracii din Republica Moldova, de ce nu pot fi ei folosiți pentru a-i ajuta să treacă iarna pe bătrânii loviți de soartă din România? Până la urmă, ale cui interese le servește echipa de la Palatul Victoria și de ce stăm cu pantalonii rupți în fund cârpindu-i pe ai altora? Când ești pe ultimele locuri din Europa la capitolul nivel de trai, te apuci să-ți ajuți „frații” care nici nu vor så audă de România? Parcă văd camioanele cu zahăr, ulei, făină, conserve, descărcând marfa în satele basarabene uitate de lume și pe locuitorii de acolo mulțumind în rusește. Practic, noi întindem o mână de ajutor unui guvern nepopular, instalat dubios, la miez de noapte, și care este condus de mâna dreaptă a oligarhului Vladimir Plahotniuc. Pe principiul că decât corupții lor, mai bine corupții noștri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s