PICĂTURA DE OTRAVĂ – Visele lui Băsescu: UNIREA şi Voronin – preşedintele României Mari


Traian Băsescu a participat azi, de Ziua Unirii Principatelor, la Conferinţa Românilor de Pretutindeni, organizată la Bucureşti şi care a întrunit circa 300 de delegaţi din diasporă sau din comunităţile istorice.

Traian Băsescu a declarat că tensiunile între el şi fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, au început anume atunci când i-a propus să fie preşedintele României Mari. „I-am spus, dumneavoastră-preşedinte, eu – vicepreşedinte şi să votăm unirea în Parlament. Atunci a început să arunce cu pietre peste Prut, a făcut multe nebunii. Mulţi i-au spus că el a fost kgb-ist, dar el este miliţian, adică a fost mai puţin nobil decât un kgb-ist. El a făcut şi acţiuni anti-ruseşti. S-a opus planului Kozak. El este cel care a scris scrisoare la Bruxelles despre dorinţa ca Republica Moldova să devină stat asociat al Uniunii Europene. A fost antiromân, dar nu prorus. Procesul de integrare europeană a pornit sub semnătura lui”, a conchis fostul preşedinte al României.
Potrivit unor surse din Republica Moldova, discuţia dintre Băsescu şi Voronin cu privire la Unire ar fi avut loc în anul 2007. Adică, aşa cum veţi vedea din biografia lui Voronin, pe care v-o prezentăm mai jos, în timpul celui de-al doilea mandat al acestuia la preşedinţia Republicii Moldova.
Politicianul Voronin e ceva sinistru. Cu două rânduri de studii superioare în Uniunea Sovietică, cu prestaţii îndelungate în Partidul Comunist, cu două mandate în parlamentul comunist de la Chişinău, cu un rol de seamă în renaşterea şi consolidarea Partidului Comuniştilor, după câştigarea independenţei ţării şi cu un obiectiv asumat, în 2005, de a strânge legăturile cu Rusia.
Ei bine, acestui individ i-a propus Băsescu, în 2007, să devină preşedintele României. Şi cum? Pe sistemul moldovenesc. Adică prin votul Parlamentelor celor două ţări. Şi nouă ce ne rămânea să facem? Să aplaudăm Unirea şi să-l înghiţim pe Voronin.
Acesta a fost marele patriot şi curajosul preşedinte Traian Băsescu.

Vladimir Voronin, născut în anul 1941, a absolvit două instituţii de învăţământ superior din URSS: Academia de Ştiinţe Sociale a Comitetului Central al PCUS (1983) şi Academia Ministerului de Interne al Uniunii Sovietice (1991).
Între 1985 şi 1989, Voronin a deţinut funcţia de secretar de partid al Comitetului Partidului Comunist din oraşul Bender. Între 1988 şi 1990, el a fost ministrul Afacerilor Interne al Republicii Socialiste Sovietice Moldoveneşti. Voronin a fost de asemenea deputat în Sovietul Suprem al RSSM timp de două legislaturi,
În 1993, Voronin a devenit co-preşedinte al Comitetului de Organizare pentru crearea Partidului Comuniştilor al Republicii Moldova. El a jucat un rol central în renaşterea Partidului Comunist după interzicerea acestuia în perioada 1991-1993. În 1994, a fost ales preşedintele PCRM. A candidat la preşedinţia Republicii Moldova la alegerile din 1996.
La alegerile parlamentare din martie 1998, Vladimir Voronin a fost ales deputat. A deţinut funcţia de membru al Biroului Permanent şi de lider al fracţiunii parlamentare al PCRM, care deţinea 40 de mandate din 101.
La alegerile parlamentare din februarie 2001, a fost din nou ales membru al Parlamentului. Partidul Comuniştilor a obţinut 70 dn totalul de 101 mandate. Constituţia se modificase şi preşedintele ţării se alegea de Parlament şi nu prin vot popular. La 4 aprilie 2001, Voronin a fost ales preşedinte al Republicii Moldova, cu 71 de voturi din 101. Voronin a deţinut în paralel şi funcţia de preşedinte al Partidului Comuniştilor.
În 2003, guvernul lui Voronin s-a opus unui acord propus de Rusia care ar fi dus la desprinderea Transnistriei (memorandumul Kozak).
La alegerile parlamentare din martie 2005, comuniştii au câştigat 56 de mandate. Voronin a obţinut un al doilea mandat de preşedinte al Republicii Moldova la 4 aprilie 2005, cu 75 de voturi.
Principalele obiective politice ale celui de-al doilea mandat al său au fost legături mai strânse cu Rusia, cooperarea cu Uniunea Europeană, indepedenţa şi o opoziţie puternică la ideea intrării în NATO.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s