PICĂTURA DE OTRAVĂ: Concurs de idioţenii la nivel înalt


Dacă tot a comis-o Traian Băsescu ieri, de ce nu ar fi ieşit în evidenţă şi Klaus Iohannis cu o declaraţie extravagantă?

Băsescu a afirmat, ieri, într-o reuniune publică, că i-a propus lui Vladimir Voronin să aranjeze treburile cu Unirea la Chişinău, iar el îi va oferi, la schimb, postul de preşedinte al României Mari, rezervându-şi, pentru sine, funcţia de vicepreşedinte. Acum, fie vorba înte noi, eu cred că o astfel de discuţie nu a avut loc niciodată. Cel puţin nu în termenii relataţi de Băsescu. Din simplul motiv că Unirea e un proces mult mai complex decât o decizie luată de cele două Parlamente. Iar funcţia de preşedinte nu poate fi oferită de cineva. Başca faptul că funcţia pe care şi-o rezerva pentru sine Băsescu nici nu există. Nici în Constituţia României, nici în aceea a Republicii Moldova.
Interesant este că jurnaliştii şi politicienii români au reacţionat imediat la spusele lui Băsescu, dar nimeni nu s-a gândit, nici măcar în presa de peste Prut, să-l întrebe cum stau lucrurile pe Voronin. Care e cât se poate de viu şi ar fi putut să ne povestească şi varianta sa.
Şi, cum ziceam, dacă Băsescu s-a dat mare, de ce să nu se dea şi Iohannis?
Ieri, la Iaşi, un localnic i-a zis-o de la obraz: “Iohannis, ai ajuns sluga americanilor!”, i-a spus președintelui un ieșean. Cu zâmbetul pe buze, Iohannis a răspuns: “Decât a rușilor, tot e mai bine așa”. Adică, vedeţi dumneavoastră, toţi demnitarii români sunt slugile cuiva, dar decât să fii sluga ruşilor, mai bine a americanilor. Nu ştiu dacă Iohannis a ajuns la concluzia asta în urma vacanţelor prelungite în Florida, despre care răuvoitorii spun că ar fi condimentate cu şedinţe de instruire, sau dacă aşa a crezut dintotdeauna. Fraierii de noi am visat că măcar preşedintele României ar trebui să fie sluga românilor şi nu a străinilor, oricare ar fi aceştia.
Aşa că din 2004 şi până astăzi am avut şi avem preşedinţi care i-au propus unui comunist antiromân şi filorus să devină preşedintele României Mari şi care nu se jenează să declare că sunt slugile Washingtonului.
A nu se uita!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s