PICĂTURA DE OTRAVĂ: Guvernul le mai trage o palmă românilor


Iată că, totuşi, pentru unele chestii se găsesc bani. Nu pentru pensionari, nu pentru copiii din familiile defavorizate, nu pentru creşterea salariilor medicilor şi profesorilor. Dar pentru cine, vă veţi întreba? Pentru drăguţii de refugiaţi. Trebuie să-i îmbiem cumva şi pe ei. Că altfel nu par să se înghesuie să vină în ţărişoara noastră.
S-o luăm metodic. Guvernul a studiat datele furnizate de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii şi a stabilit care sunt nevoile refugiaţilor: 10 lei alocaţia zilnică de hrană, 6 lei pentru transport şi igienă, 450 lei lunar pentru chirie, 155 lei pentru întreţinere – iarna şi 120 lei – vara. Plus 67 lei de persoană în sezonul de vară şi 155 de lei de persoană în sezonul de iarnă pentru îmbrăcăminte. În total, în perioada de iarnă, un imigrant va primi, lunar 300 lei + 180 lei + 450 lei + 155 lei + 155 lei = 1.240 lei. Vara, totalul ajunge la 1.117 lei pe lună.
Cifrele astea nu sunt chiar ca în Germania, dar nu sunt nici de aruncat în comparaţie cu nivelul de trai din România.
Cu această ocazie, am aflat că există acest fantomatic Institut de Cercetare a Calităţii Vieţii. Care, se vede treaba, nu este interesat decât de calitatea vieţii străinilor care ajung pe aceste meleaguri.
De câtă nesimţire e nevoie din partea guvernanţilor ca să nu bage de seamă că pensia medie în România este cu puţin peste 900 de lei, iar salariul minim net este de nici 800 de lei, ceea ce înseamnă că milioane de români trăiesc la un nivel (de fapt, se târăsc) mult inferior celui oferit pe moca imigranţilor?
Teoretic, Guvernul ar trebui să fie al României şi nu al străinilor. La un moment dat, se spunea că pentru fiecare imigrant primit, Uniunea Europeană va aloca suma de 3.000 de euro. A fost o simplă gargară. Acum s-a ajuns în situaţia inversă. Nemţii vor introducerea unei taxe europene de solidaritate pe carburanţi, încasările urmând să meargă către primirea a noi şi noi migranţi. Plus că aceşti migranţi nu au niciun gând să se integreze în cultura şi civilizaţia europeană fiind, pur şi simplu, dintr-o altă lume. Cât despre locuri de muncă, de unde să apară, mai ales că peisajul economic nu este prea roz şi şomajul este la cote ridicate în multe ţări europene.
În concluzie, 1.200 de lei pe lună, pentru mii (sau zeci de mii) de refugiaţi, pe o perioadă necunoscută. Vedeţi, de asta era nevoie de un cabinet de tehnocraţi. Un guvern politic nu ar fi făcut un astfel de gest sinucigaş într-un an electoral. Dar un Executiv format din specialişti poate să execute întocmai ordinele primite de la Bruxelles. Pentru că dacă, în cel mai rău caz, îşi pierd posturile de aici, le au pe cele mult mai bine plătite, păstrate în conservare în instituţiile europene.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s