PICĂTURA DE OTRAVĂ: Himera Unirii cu Basarabia


Cred că merită şi astăzi să analizăm puţin evenimentele din Republica Moldova. A fost o zi plină, ca şi ieri, dar fără violenţe. Protestatarii au venit în centrul Chişinăului şi au mărşăluit pe principalele artere ale oraşului, înainte de a ajunge în faţa Parlamentului. Spre seară, s-a ţinut un miting în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Principalele obiective urmărite de manifestanţi sunt demiterea Guvernului Pavel Filip şi organizarea de alegeri anticipate. Parlamentarii care fac parte din coaliţia care l-a votat pe Filip se vor întâlni mâine dimineaţă, urmând să elaboreze un răspuns până la ora 13, termen limită fixat de demonstranţi. Culmea este că împotriva Guvernului, considerat a fi impus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, sunt atât forţele pro-ruse, reprezentate de socialiştii lui Igor Dodon şi de Patria Noastră, partid condus de Grigori Usatîi, cât şi naţionaliştii Platformei DA, în fruntea căreia se află Vasile Năstase.
Cam acestea sunt faptele. Cel puţin cele care se văd. Sigur că mai există şi culise, unde jocurile se fac altfel. În tot cazul, aşa-zişii democraţi de la Chişinău au reuşit să compromită cu totul parcursul european al ţării printr-o guvernare imorală, coruptă şi complet indiferentă la nevoile celor mulţi. Astfel că acum îi vedem uniţi, în stradă, pe ruşi şi pe români. Pentru că este o revoltă care sparge barierele ideologice, fiind îndreptată împotriva îmbuibaţilor şi hahalerelor care au folosit lozinci europene cu un singur scop. Ca să fure şi să se îmbogăţească cu neruşinare.
Chiar dacă noul Guvern va rămâne la putere, el nu va avea viaţă lungă şi nu va face decât să prelungească agonia. Odată stârniţi, oamenii nu mai pot fi băgaţi în casele lor. Se vor aduna din ce în ce mai mulţi şi se va ajunge, poate, la ciocniri sângeroase.
Cât despre Unire, de care se vorbeşte mult în ultimele zile, să ne gândim că ea nu se referă numai la un teritoriu, care s-ar întoarce la România, ci şi la locuitorii acelei suprafeţe de pământ. Iar Basarabia de astăzi nu mai este cea din 1940. Cel mai admirat om politic de dincolo de Prut este Vladimir Putin. Dacă, prin absurd, până în 2018 s-ar realiza Unirea, i-am aduce „acasă” şi pe politicienii pro-ruşi, cu partidele lor cu tot, şi propaganda rusească, foarte eficientă în zonă, şi vorbitorii de limba rusă şi (de ce nu?) şi mafia rusească, dirijată de foşti generali KGB. Nu cred că asta este ceea ce ne dorim. Nici noi şi nici aliaţii noştri americani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s