PICĂTURA DE OTRAVĂ: Televiziunile de ştiri livrează la greu gargară despre Ceauşescu


Văd că tot mai des foşti generali de Securitate, jurnalişti de la Scânteia sau Agerpresul vechi, miniştri comunişti, însoţiţi neapărat de fostul senator Marius Marinescu, care acum se recomandă inginer constructor, lucrează de zor la reabilitarea Marelui Cârmaci.

Găzduiţi de România TV, de Realitatea TV şi de B1 TV, ei îl ridică în slăvi pe Nicolae Ceauşescu şi modul în care acesta a condus ţara. Aflăm că Nicolae Ceauşescu era un om modest, un naţionalist, un om care nu tolera hoţia şi corupţia, un ins cu vocaţie constructivă, un tip care mânca puţin şi se scula cu noaptea în cap. Un lider politic care era respectat peste tot în lume şi care nu accepta ca România să fie îngenuncheată. Nicolae Ceauşescu îşi iubea poporul şi-l ducea către un viitor luminos. Când, ce să vezi, o conspiraţie oribilă, pusă la cale de americani, ruşi, evrei, unguri, francezi, englezi şi ce or mai fi fost, l-au dat jos în doi timpi şi trei mişcări şi l-au lichidat în sfânta zi de Crăciun.
Nimic despre execrabilul cult al personalităţii, despre emisiunile de toată jena de la radio şi televiziune. TVR avea un program de două ore şi jumătate, din care două ore erau cu Ceauşescu. Nimic despre vizitele regizate prin magazine şi pieţe, pline de produse care, imediat după trecerea lui Ceauşescu, dispăreau. Nimic despre oponenţii săi, supuşi unor anchete dure şi ţinuţi în puşcării sub acuzaţii de drept comun sau sub o supraveghere strictă la domiciliu. Nimic despre delirantele spectacole de pe stadioane, unde zeci de mii de tineri se scălâmbăiau în toate felurile pentru a-i face pe plac lui Ceauşescu şi consoartei. Nimic despre întreruperile de curent şi de căldură, atât acasă cât şi la serviciu, care transformau viaţa într-un coşmar. Nimic despre temuta Securitate, despre turnătoriile de fiecare zi, despre interdicţiile şi teama care te însoţeau pretutindeni, nimic despre frica de a vorbi, nimic despre emisiunile Europei Libere, ascultate în surdină în casă. Nimic despre demolările şi mutările de biserici, făcute numai pentru a construi Casa Poporului, o construcţie uriaşă, care a înghiţit enorm de multe fonduri într-o perioadă când oamenii nu găseau mai nimic de mâncare. Nimic despre aranjamentele pe care trebuia să le faci cu şefii de la partid şi sindicat pentru a fi trecut pe lista pentru o butelie, un televizor color sau o casă. Nimic despre învăţământul politic, unde erai obligat să debitezi minciuni şi să turui lozinci, copiate din Scânteia, Scânteia tineretului sau gazeta sindicală Munca. Nimic despre legionari, adevăraţii naţionalişti care au înfundat puşcăriile pentru credinţa lor în Dumnezeu şi în Neamul Românesc.
Ni se livrează aproape zilnic acest rahat ceauşist şi constatăm, cu tristeţe, că reporterii nu încearcă să-i contrazică pe invitaţi cu nimic. Dar hai să zicem că sunt tineri şi nu le place să citească. Problema e că după o astfel de emisiune ar trebui invitaţi ceilalţi. Cei care au rezistat şi i s-au opus lui Ceauşescu. Măcar atât s-ar putea face pentru adevăr. Dar nu! La rând sunt tot ceauşiştii, pe care nimeni nu-i întreabă de sănătate. Nu credem că opiniile, de orice fel, trebuie cenzurate, dar decenţa, echilibrul şi obiectivitatea nu trebuie să lipsească cu totul din programele de televiziune.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s