PICĂTURA DE OTRAVĂ: Nemţii vor acum să plătim toţi pentru prostia lor


Astăzi au vrut să traverseze România vreo 60 de refugiaţi. Zicem că au vrut să treacă pe aici pentru că nu putem crede că ar dori să rămână. Au intrat în ţară noaptea, pe la frontiera cu Serbia, dar au fost depistaţi şi capturaţi de vigilenţii grăniceri români. E doar o picătură într-un ocean de azilanţi. În 2015, au ajuns în Europa, în principal pe Marea Mediterană, peste un milion de migranţi. Ţinând cont de situaţia din ţările lor de origine, nici 2016 nu se anunţă un an mai bun.

În aceste condiţii, destul de îngrijorătoare, ministrul german de finanţe a avut o ieşire publică jenantă. Într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung, Wolfgang Schauble s-a gândit că nu ar fi tocmai corect ca numai Germania să suporte costurile legate de refugiaţi, ci acestea să fie împărţite cu celelalte ţări din Uniunea Europeană într-un mod original. Mai precis, să se introducă o taxă europeană la benzină, banii rezultaţi urmând să fie utilizaţi pentru primirea refugiaţilor. La fiecare litru de benzină să se mai adauge câţiva bănuţi.
Cancelarul Angela Merkel i-a invitat pe imigranţii musulmani în Germania, ne-a tot bătut la cap cu avantajele care decurg de aici (pentru cine?), a încercat să-i împrăştie şi prin alte ţări, iar acum, constatând că refugiaţii nu pot fi transferaţi ca nişte vite, fără acordul lor, apelează la solidaritatea financiară a partenerilor europeni. Adică, dacă tot nu vor refugiaţii să vină pe la noi, măcar să plătim pentru cei din Germania. Să plătim pentru politica greşită a doamnei Merkel, pentru faptul că ea a deschis larg porţile Europei unor oameni cărora numai la integrare şi la respectul civilizaţiei pe care o găsesc aici nu le stă capul.
Dacă tot se va introduce o taxă suplimentară pe benzină, măcar să o plătim pentru rezolvarea problemei, într-un fel sau altul, şi nu pentru finanţarea venirii altor şi altor migranţi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s