PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cum ne jefuiesc primarii cu complicitatea noastră


Cheltuielile uriaşe şi aberante, în acelaşi timp, ale primăriilor bucureştene au fost „deconspirate” într-un raport al Curţii de Conturi. Campion este, de departe, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Aici s-au plătit pentru bănci, coşuri de gunoi, pomi şi flori sume de zeci de ori mai mari decât preţul pieţei. Cred că oricine a trecut prin sectorul 3 a observat că băncile şi coşurile de gunoi sunt, în unele locuri, aproape din metru în metru. Nu mai vorbesc de parcuri, unde băncile au ajuns să fie lipite una de alta. În aceste condiţii, până la acest raport al Curţii de Conturi, nimeni nu s-a întrebat ce e cu explozia asta de bănci şi de coşuri de gunoi? Să luăm, spre exemplu, consiliul local. Unde sunt reprezentate mai multe partide. Nimeni dintre consilierii locali nu a fost curios ce sume sunt cheltuite pe astfel de obiecte? Nici măcar cei care, cică, erau în opoziţie cu PSD, partidul lui Robert Negoiţă? Vă daţi seama care sunt dimensiunile blatului din administraţia locală? Câţi bani se învârtesc pe seama fraierilor?

Dar toate acestea se pot întâmpla şi pentru că noi, românii, avem obiceiul să lăsăm totul pe seama celor care ne conduc. Îi înjurăm, ce-i drept, plătim toate taxele, dar nu ne pasă ce fac cu banii noştri. Nu dorim să ne organizăm, să participăm la şedinţele de consiliu, să punem întrebări incomode, să ne interesăm direct de destinaţia banilor pe care noi îi plătim ca taxe şi impozite. Toate astea sunt mult prea complicate. E mult mai simplu să stăm la o bere şi să măcănim de zor. Bă, ai dracu şmecheri, ai văzut ce a mai făcut ăsta? Borfaşii naibii, ne-au adus la sapă de lemn. Şi se duce ţărişoara asta de râpă!
Nu vă faceţi iluzii! Dacă vom continua aşa şi următorii, oricare ar fi aceia, ne vor fura la fel de vârtos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s