PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cine este vinovat de drama familiei Bodnariu?


Cred că o parte dintre noi, furați de stilul propagandistic de la Antena 3, tind să vadă cu ochelari de cal cazul familiei Bodnariu. Despre ce e vorba, de fapt? Familia Bodnariu (tatăl român, mama norvegiană) are mari probleme cu autoritățile de la Oslo. Cei cinci copii minori i-au fost luați și dați, provizoriu, unor alte familii. Acuzațiile au fost de rele tratamente și îndoctrinare religioasā. Fetele s-au plâns, la școală, că au fost bătute. Tatăl a recunoscut, într-o intervenție televizată, că îsi lovea copiii. E drept, nu zilnic. Doar când era neapărat necesar. Doar că „neapărat necesar” nu există în legislația norvegiană. Unde, pentru violențe aplicate copiilor, părinții pot fi decăzuți din drepturi. De altfel, și la noi există o astfel de lege. Dar nimeni nu o bagă în seamă în țara unde „bătaia este ruptă din Rai”.

Pe partea cu religia, e vorba de o familie de penticostali. Unde regulile sunt aplicate mult mai strict ca la ortodocși. Și aici avem o problemă. Chiar dacă părinții sunt penticostali, copiii au libertatea de opțiune. Pot avea o altă religie sau niciuna. Așa zice legislația norvegiană. Rămâne de văzut dacă judecătorii nu vor ajunge la concluzia unei îndoctrinări religioase forțate a copiilor.
Până atunci, certitudinea ar fi aceea că atunci când te stabilești într-o țară ești obligat să respecți legislația în vigoare. Altfel, ești un infractor și vei fi tratat ca atare. Restul e vorbărie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s