PICĂTURA DE OTRAVĂ: Elena Ceauşescu, proasta satului sau savant de renume mondial?


În decembrie 1967, Elena Ceauşescu se apropia de vârsta de 52 de ani, pe care avea să-i împlinească la 7 ianuarie 1968. Nu a fost un decembrie obişnuit. Soţia lui Ceauşescu şi-a susţinut lucrarea de doctorat şi, cum era şi normal, a obţinut titlul fără niciun fel de probleme. De atunci i s-a mai spus şi ADI Ceauşescu. Adică academician doctor inginer Elena Ceauşescu. Adresarea completă, pentru cei care au uitat, era „mult iubita şi stimata, savant de renume mondial, academician doctor inginer Elena Ceauşescu”.

Am pomenit aceste câteva amănunte din viaţa Elenei Ceauşescu pentru că, în ultima vreme, tot ies la iveală noi şi noi cazuri de doctorate fabricate. Copiate, scrise de alţii, cu profesori coordonatori miopi, cu comisii mai mult decât înţelegătoare. Ba, mai nou, observăm şi implicarea unor universitari găinari în redactarea şi tipărirea unor aşa-zise cărţi ştiinţifice, produse pe bandă rulantă în puşcăriile patriei de deţinuţi de lux. Dacă închisorile permit scrierea unor cărţi ştiinţifice, de ce ne mai văităm de condiţiile de acolo? În tot cazul, închisorile noastre fie au cele mai bune condiţii din lume, fie au cei mai deştepţi deţinuţi din lume. Fiindcă altfel nu se explică de ce suntem campioni mondiali la scris cărţi dincolo de gratii.
Şi acum să ne întoarcem la Elena Ceauşescu. Multe documente au apărut despre perioada comunistă (lagăre, închisori de tristă faimă, anchete, torturi, Securitate, dizidenţi, proteste, scrisori, stenograme etc). Dar nimic despre felul în care şi-a obţinut doctoratul Elena Ceauşescu. Toţi isteţii care apar pe la televizor nu uită să spună cât de genial era Nicolae Ceauşescu şi cât de proastă şi de rea era nevastă-sa. Dar dezvăluirile se opresc aici. Ca un făcut, nimeni nu e curios să afle cine i-a scris teza de doctorat Elenei Ceauşescu, cine i-a fost îndrumător, cine sunt profesorii universitari care au făcut parte din comisia de examinare. În 1990, multe dintre personajele implicate erau în viaţă. Dar o conspiraţie a tăcerii a funcţionat impecabil în acest caz. Mai ales că nu e vorba numai de teza de doctorat, ci şi de zeci de articole publicate sub semnătura Elenei Ceauşescu în prestigioase reviste din străinătate.
În concluzie, sau încetăm s-o mai facem proastă sau mergem până la capăt cu dezvăluirea adevărului, cu nume şi prenume. În cazul ăsta, nu merge şi-n căruţă şi pe jos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s