PICĂTURA DE OTRAVĂ: Mai are România preşedinte?


Imigranţii islamişti din Germania şi-au dat în petec de Revelion. Acum, nu ştim cum e cu Revelionul pe la musulmani. Dacă se serbează cumva. Dacă are vreo semnificaţie. Dar în Germania a avut.

În mai multe oraşe ei au ieşit în grupuri în stradă şi s-au dedat la violenţe şi agresiuni sexuale. Numai la Koln au fost cam o mie de bărbaţi supăraţi pe viaţă. Dintre cei veniţi, cică, în căutarea unei existenţe mai bune şi a liniştii. Au format mai multe grupuri în zona gării din Koln şi, la miezul nopţii, profitând de zgomotul petardelor, au trecut la treabă. Există numeroase mărturii ale femeilor care au trecut prin acest infern. Chiar dacă de atunci au trecut câteva zile bune, poliţia se mişcă cu încetinitorul. Nu se ştie dacă se va ajunge la identificarea unor vinovaţi. Cu nume şi prenume.
Primăriţa din Koln, Henriette Reker, pune paie pe foc. Iese în presă şi declară că nemţoaicele sunt de vină pentru barbaria din noaptea de Revelion. S-au îmbrăcat provocator, au băut şampanie pe stradă, au cântat. O grămadă de infracţiuni, în ochii imigranţilor.
Adevărul e că nemţii şi-au făcut-o cu mâna lor. I-au invitat pe imigranţi în casele lor. Le-au promis marea cu sarea. Şi-au închipuit că fac rost de mână de lucru ieftină. Că ăia au venit ca să se înhame la jug pentru binele Germaniei. E, uite că s-au înşelat!
Dar ce ar fi de observat pentru România din întâmplarea asta? Că imigranţii nu pot fi obligaţi să stea în adăposturi. Că ei au dreptul să circule prin oraşe. Că au capacitatea organizatorică de a se organiza şi de a reacţiona atunci când ceva nu le convine. De unde putem deduce că au şi şefi. Iar cine spune că au fost o mie dintr-un milion de imigranţi, restul fiind copii cuminţi, se iluzionează. Au fost exact cât a fost nevoie pentru această acţiune. În altă împrejurare pot fi mai mulţi. Sau pot face altceva.
Problema noastră este că lumea internaţională fierbe, a se vedea şi tensiunile dintre Arabia Saudită şi Iran, iar preşedintele Klaus Iohannis lipseşte cu desăvârşire din peisaj. Nici chiar faptul că nu se îndură să se întoarcă din vacanţă nu e atât de grav, cât lipsa oricărei reacţii. Ne-a fericit Dumnezeu (şi noi înşine) cu un şef de stat atât de mut, de surd şi de orb cum nu cred să fi avut România vreodată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s