PICĂTURA DE OTRAVĂ: Toţi lucrăm în fabrica de unde ies pe bandă rulantă politicieni nesimţiţi


Oare ce mai face domnul Klaus Iohannis? S-o simţi bine acolo,la Miami, departe de iubitul său popor? O avea ce pune pe masă de Revelion? Nu-i e teamă că, din cauza diferenţelor mari de temperatură dintre Miami şi Bucureşti, riscă să răcească la întoarcere?

Domnul Traian Băsescu estimează că domnului Iohannis îi e foarte bine, nu bine. Printre altele, pentru că stă în propria lui vilă. Care, formal, e pusă pe numele „acelui jucător ratat de tenis”, cum zice domnul Băsescu.
Acum, de când îşi petrece Revelionul cu nepoţii, domnului Băsescu îi convine să-i arate cu degetul pe alţii. Noroc că există destule dovezi filmate cu chefurile pe care le trăgea cu ani în urmă în cea mai lungă noapte cel ce deţinea funcţia supremă în stat.
Şi dacă tot a venit vorba de domnul Băsescu, să spunem şi că domnia-sa a postat, pe Facebook, o însemnare care demonstrează că a rămas adeptul aceloraşi politici de austeritate care l-au mai îngropat o dată. Cică deficitul bugetar o va lua razna şi riscăm să ajungem la alte alea dacă scădem TVA de la 24 la 20 la sută la 1 ianuarie, dacă mărim salariile bugetarilor şi dacă ducem salariul minim la 1.200 de lei. Între timp, cu salariul minim s-a rezolvat, în sensul că peste un milion de români sunt lăsaţi să facă foamea în iarna asta, salariul minim urmând să crească la 1250 lei (în jur de 900 de lei net) de la 1 mai. Nimic în postarea dlui Băsescu despre pensiile nesimţite ale parlamentarilor. Acelea nu dăunează, mai ales că de ele beneficiază şi dl Băsescu. Nimic despre lefurile crescute peste rând pentru înalţii demnitari, care au crescut cu peste 200 la sută peste noapte, dl Băsescu având 75 % din indemnizaţia şefului statului. Ce impact asupra economiei ar putea avea pensiile dublate a trei foşti preşedinţi (domnii Iliescu, Constantinescu şi Băsescu)? Pe când câte 100 de lei pentru un milion de oameni contează. Aproape că destabilizează ţărişoara.
Vedeţi dumneavoastră, noi le-am îngăduit să fie atât de nesimţiţi unora ca domnii Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. Suntem, din nefericire, complici la o poveste cât se poate de tristă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s